son haberler

Çamlık’ta Ağaçların Kesilmesine Tepki

Yayınlanma Tarihi: 4 Ağustos 2017 okunma

Çamlık’ta Ağaçların Kesilmesine Tepki
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Çalımlık projesi kapsamında ağaçların kesilmesine bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan tepki geldi.

Ünye’de bulunan mesire yeri çamlıkta yapılacak yeni proje için mülk sahibi Ordu Büyükşehir Belediyesi ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yaparken önceki gece gelen ihbarlar çevrecileri harekete geçirdi. Gece yarısı iş makinelerinin çalıştığı ve bazı ağaçların kesildiği ihbarını alan Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun gece yarısı çamlık mevkiine gelirken yapılan ihbarın doğru olduğunu gördü. İş makinelerinin gece yarısı çalışmasını kamera kaydına alan Başkan Tosun yaşananlara tepki gösterirken bugün de vatandaşlar kesim yapılan alana gitti. Daha önce restoran ve motel olarak kullanılan ve yıkıldıktan sonra boş olan ve etrafı çevrili olan alana giren vatandaşlar kesilen ağaçların köklerinin çakıl ile kapatıldığını gördü.

Kazma ve elleriyle kökleri ortaya çıkarak vatandaşlar yaklaşık 15 ağaç kökü bulurken yanlarında getirdikleri fidanları kesilen ağaçların yanına dikti.

Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun burada yaptığı açıklamada duyarlı vatandaşlara teşekkür ederken, “Bana gelen bir ihbar üzerine gece buraya geldim. Buradaki manzarayı gördüm. Hepsi daha taptaze, eskimiş ağaç değil. Bunun hiçbir savunması yok” dedi.

Elleriyle Büyüttüğü Çamlığı Görünce Üzüldü

1950-1953 yılları arasında Ünyeli Musa Sami Güven tarafından dikilen çam ağaçlarını büyütenlerden biri de kızı Emine Güven Çavuşoğlu ise “duyduğum zaman ağaçları kesildiğini koşarak geldim. Asla belediyeler buranın doğal halini bozmamalı. Burası Ünye’nin nefes aldığı, anıları olan ve tabiatına sahip çıkılacak bir bölgesidir. Ünye çok özel bir şehir. Ünye denildiği zaman herkes Çamlığı hatırlıyor Türkiye’de. Dahası var Ünye bütün şehir kordon. Çöremez’den başlayıp Fatsa hududuna kadar solunuzda deniz yürüyebiliyorsunuz. Biz bunu böyle koruyacağız” dedi.

kesilen ağaçları görünce üzüldüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “böyle bir ağaç kesilir mi? korunur böyle bir ağaç” diyerek yetkililere seslendi.

Duyarlı vatandaşların incelemeleri sırasında hiçbir yetkili ve iş makinesi alanda bulunmazken yapılan incelemenin ardından vatandaşlar alandan ayrıldı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.