son haberler

Çamlık’ta Bariyer Kaldırıldı

Yayınlanma Tarihi: 4 Kasım 2017 okunma

Çamlık’ta Bariyer Kaldırıldı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlık’ta uygulanmak istenen ancak Çamlığın dokusunu bozacağı için Ünyelilerin tepkisini çeken proje durdurulmuştu. Ünyelilerin tepkisine sessiz kalmayan Büyükşehir Belediyesi ihaleyi resmen iptal etti.

Projenin iptali ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, Çamlık’ta aklıselimin galip geldiğini belirterek, gerek Büyükşehir, gerekse Ünye kamuoyunun doğru olanda ortak karar verdiğini dile getirdi.
Gelinen sonuçtan herkesin memnun olduğunu belirten Kıroğlu, Çamlık’ta mevcut durumda mutlaka bir düzenleme yapılması gerektiğine işaret ederek, “Bu saatten sonra bu konuda bir çalışma başlatmak gerekiyor. Çamlık’ta mülkiyet sahibi Ordu Büyükşehir Belediyesi, biz Ünyeliler olarak Büyükşehir’den gerek Çamlık’ta ağaçların bakımı, gerekse mevcut alanda kamusal hakka riayet edilerek çalışma yapmasını bekliyoruz. Neler yapılması, nelerin olması konusunda Ünyelilerin kabulüne dayalı bir çalışma Çamlık’ta bir an önce başlatılmalı.” dedi.

Bariyerler Kaldırıldı

Ünye Çamlığı’nda ihale iptal sürecinin ardından yüklenici firma Çamlık’ta bulunan inşaat alanı çevresindeki galvaniz bariyeri kaldırdı.

Çamlık’ta gelinen durumdan memnuniyetini belirten Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, “Çamlık’ta yap-işlet-devret modeliyle ihaleyi kazanan firmanın inşaata başlamasıyla birlikte Ünye Kent Konseyi tarafından elde edilen projenin incelenmesi sonucu yapılan çalışmanın yanlışlığı görüldü. Yanlışlık deyince, 60 yıldan bu yana baştan sona vatandaşın mesire alanı olarak kullandığı Çamlık bu projeyle Ünyelilere kapatılıyordu. Çamlık Ünye tarihinde, Ünyelilerin tarihinde, hatta Ünye dışından gelen çok sayıda ziyaretçilerin tarihinde mana derinliği olan özel öneme haiz bir alandır. Böylesine bir geçmiş ve mana derinliği bir anda yok edilemez, silip atılamazdı.Bu kapsamda Ünye Kent Konseyi olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’la bir görüşme yaptık. Anlattıklarımızı anlayışla karşıladı. Çamlık’taki uygulamadan vazgeçilebileceğini ifade etti. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın da aynı konuda Sn. Yılmaz’la yaptığı görüşmede Çamlık’ta uygulanan projeden ve ihaleden vazgeçilmesine karar verildi.Sonuç itibariyle ihale iptal süreci tamamlandı, yüklenici firma da Çamlık’ta başlattığı uygulamayı sonlandırdı. Buradaki inşaat alanını boşalttı.” dedi.

Peki Ne Olacak?

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin proje iptalinin ardından gündemlerinde yeni bir proje olmadığı bilinirken Başkan Enver Yılmaz Ünye’den proje beklediğini zaman zaman ifade etmişti. Son yıllarda bakımsızlık nedeniyle terk edilmişliği yaşayan Çamlık için Ünyeliler kısa zamanda bir proje bekliyor. Çocuk oyun alanları ve piknik alanlarının yenilenmeye ihtiyacı olduğu, yürüyüş yolu kenarlarındaki çukurların da tehlikeye davetiye çıkardığı görülürken bu konuda yetkililerin Çamlığı Ünye’ye yakışır biçimde rehabilite etmesi Ünyelilerin tek isteği.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.