son haberler

Çamyar “Ünye İçin Hayal Projeleri Hayata Geçiriyoruz”

Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2018 okunma

Çamyar “Ünye İçin Hayal Projeleri Hayata Geçiriyoruz”
Gündem
0

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, basın mensupları ile bir araya geldi.

Geceye Ünye’de faaliyet yürüten, basın kuruluşlarını sahipleri ve çalışanları katıldı.

Gazetecilerle sohbet eden ve Ünye’de ki çalışmalar hakkında bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, hizmet süresi boyunca yapılan ve yapılacak çalışmaların yanı sıra gelecek dönem hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgiler verdi.

 “Ünye İle İlgili Önemli Projeler Gerçekleştirdik

Ünye ile ilgili çok önemli projeleri kısa zamanda gerçekleştirdiklerini altını çizen Başkan Çamyar, “İlçemizle ilgili projeleri sadece düşünmekle kalmadık hayata da geçirmiş olduk. Yaptığımız çalışmalarla bir kent kimliği ortaya çıkmaya başladı. Bir taraftan yanından yıllarca geçilip kafamızıçevirip bakmadığımız tarihi eserleri tek tek ayağa kaldırırken, öte yandan modern şehircilik anlayışı anlamında da yeni yapılar kazandırıyoruz. Önümüzde dev projeler var. İnşallah UNIPORT Alışveriş merkezinde olduğu gibi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanını da 15 Temmuz 2018 tarihinde hizmete açacağız. Kültür ve Turizm bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmede Şubat ya da Mart ayı gibi Kültür Merkezinin ihalesi yapılacak. Onun hemen yanı başında olan binanın kamulaştırma işlemleri devam ediyor. O bina yıkılarak yerine buz pateni pisti yapılacak. Yine aynı projenin içerisinde üst katta bowling salonu olacak. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yaşayan bir meydan olacak. Belediyemizin proje içerisinde aylık 100 bin lira gelir getirmesini planladığımız 400 araçlık bir otoparkı bulunuyor. Yine sıfır katında 3, birinci katında 4 ve eksi 1 katında ise 2dükkânımız bulunuyor. Yüklenici firma proje için 25 milyon liranın üzerinde bir harcama gerçekleştiriyor” dedi.

Ünye Stadının Yerine Yeşil Alan

2023 vizyon projeleri hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye stadını yıkmayı planladıklarını kaydetti. Başkan Çamyar, “Stadı yıktıktan sonra bulunduğu yeri olduğu gibi yeşil alan olarak bırakacağız. Yeşil alan yapıldıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile stadın yerine planladığımız yeşil alan arasında geçiş oluşturmak amacı ile Niksar caddesinde ki yolu bat-çık modeli ile planlamayı düşünüyoruz” dedi. Başkan Çamyar, ikinci dönemde ayrıca belediye hizmet binasının da yenileneceğini belirtti.

Huzurevinin Temeli Atılıyor

Mart ya da Nisan ayı gibi Huzurevi’nin temelinin atılacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Arsa problemini çözdük. 90 yatak kapasiteli huzurevi inşaatına başlamış olacağız” dedi. Başkan Çamyar ayrıca sağlık ocağının orada 112’nin olduğu bölgenin Temmuz ya da Ağustos ayı gibi yıkılacağını ve yeni bir projenin uygulanacağını söyledi. Mülkiyeti Ünye Belediyesi’nde bulunan Gölevi motelin ihale yetkisinin Encümene verildiğini de söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yap-işlet-devret modeli ile yıkılarak yenileceğini kaydetti.

Büyük Cami Çevresine Meydan Ve Bedesten Çarşı Projesi

Önümüzde ki dönem vizyon projelerden bir tanesinin de Büyük Cami çevresi ile ilgili hazırlandığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ordu Büyükşehir Belediyesi ortak fikirle geliştirilen proje kapsamında kasaplar çarşısı ile Büyük cami arasında ki bölgenin altında kapalı otopark bulunan meydan olacağını, caminin güney cephesinde bulunan dükkanların ise yıkılarak yerine Selçuklu mimarisi örnek alınarak 90 dükkandan oluşan bedesten şeklinde bir çarşıya dönüştürülmesi olduğunu söyledi. Orada bulunan esnafların da bu projeye sıcak baktığını söyleyen Başkan Çamyar, ancak bu projenin önümüzde ki dönemde gerçekleşebileceğini belirtti.

Kültür Yolu’nda Bulunan Binaların Dış Cephelerinin Tamamı Yenilenecek

Kültür yolu projesinin doğru ve hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, proje güzergâhında bulunan tüm binaların dış cephelerinin de yenileceğini kaydetti. Burunucu’nda bulunan tarihi yarımada ile ilgili de proje hazırlandığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Şubat ayı gibi projeyi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’ya teslim edeceklerini söyledi. Proje kapsamında o bölgede komple dış cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışması yapacaklarını belirten Başkan Çamyar, böylece o bölgenin de turizme kazandırılmış olacağını kaydetti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.