son haberler

Çamyar ve Ergün Ankara’dan Müjdelerle Döndü

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2017 okunma

Çamyar ve Ergün Ankara’dan Müjdelerle Döndü
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün Geçtiğimiz hafta Pazar günü Ak Parti kongresi için gittiği Ankara’da bakanlıkları dolaşarak Ünye için çalışma yürüttüler. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in de bulunduğu temaslarda Ünye’de çözüm bekleyen konularla ilgili işin en yetkilileriyle görüşerek yatırımların hızlandırılması yönünde çalışma yürüttüler.

Yapılan çalışmaları Ak Parti Ünye İlçe Başkanlığı binasında Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve İlçe Başkanı Arif Ergün ortak düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdular.

Başkan Ergün’den Kongre Değerlendirmesi

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Genel Başkanı olduğu kongreye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: Ünye için Ankara’da güzel ve verimli temaslarda bulunduk. 21 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan olmasıyla 100 bin kişiye hitap eden bir kongre oldu. Yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde ilk hedef 2023, ikinci hedef ise 2053”.

Kurtulmuş’a Ünye Brifingi

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile birlikte Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a Ünye’nin sorunları ile ilgili brifing verdiğini belirten Arif Ergün, Yaklaşık 2,5 saat sayın Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş beye 14 başlıktan oluşan Ünye’nin sorunları ile ilgili brifing verdik” dedi.

10 Saatte 10 Bakanlık

Gerçekleştirdikleri Ankara ziyaretleri ile ilgili değerlendirme yapan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, “Ankara ziyaretlerimizde 10 saatte 10 Bakanlık ziyaret ettik. İçişleri Bakanlığımıza uğradık. Ünye’ye artık yeterli gelmeyen bir Emniyet Müdürlüğümüz var. Bununla ilgili de bir projemiz vardı. Orman İşletme Müdürlüğü’nü Orman İşletmeye ait bir yere Ünye Belediyemiz tarafından bir tesis yaparak buraya alıp, Orman İşletmeden boşalacak yere ise Emniyet Müdürlüğü ve Trafik gelecek. Bunların ön görüşmelerini yaptık. Şuan hukuki bir sorun yok çalışmalarımız devam ediyor. En yakın zamanda Ünye kendine yakışan bir Emniyet Müdürlüğü binasına kavuşacak. Başbakan Yardımcısı Numan Bey ise ‘tıkandığınız yerde bana düşen ne varsa buradayım’ dedi. Jandarma Komutanlığı’nın Emniyet Müdürlüğü’nün yanında bir arsası var. Jandarmaya şuan ki MİT’in lojmanlarından bir veya iki bina vererek Jandarma’nın da lojman ihtiyacını karşılamış olacağız. Diyanet İşleri Bakanlığımızla görüşmelerimiz oldu. Ünye’de Ünye Belediyemizin de arazi tahsisi ile yeni bir Müftülük Binası yapılacak. Projeleri hazır ve görselleri hazır. Bu konuyu Numan beyle konuşarak yardım konusunda rica ettik. İstanbul’da bir Cuma günü camilerde yardım toplanacak ve Diyanetin diğer kuruluşlarından yardım aktarılacak. Ünye’mizin Kültür Sayı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığına geçtik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, SGK Genel Müdürünü ziyaret ettik. Mevcut SGK binası kiralık, yaklaşık 1,5 yıldır bir yer arayışı ve Ünye Belediyesi’nden bir yer tahsisi konusu vardı. SGK’nın Ünye Devlet Hastanesinin yanında 10 dönüm yeri var. Onun oraya yapılması için SGK Genel Müdürü Selim Bağlı beye teklif götürdük. SGK Genel Müdürümüzde yapabiliriz dedi. İŞKUR’a da SGK binasının bir katında hizmet verdirmeyi düşünüyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız başladı. İnşallah burada güzel bir SGK binasını kavuşturacağız. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını ziyaret ederek Ünye’deki çok eski ve fiziki yapısı da yetersiz olan PTT binası ile ilgili görüştük. Ulaştırma Bakanlığımızla ayrıca Fatsa Çevre Yolu yapıldıktan sonra Nuriye Mahallesine inen Ünye Çevre Yolunu Nuriye Mahallesine inmeden arkadan 10 kilometre uzatarak Fatsa Çevre Yolu ile bağlayalım şeklinde bir teklifle gittik. Bununla ilgili onlara öncelikle bir fizibilite çalışması yapılması gerektiğini ve fizibilite çalışması yapacaklarını ifade ettiler” dedi.

OSB’de Son Durum

Ünye OSB ile ilgili açıklama yapan Arif Ergün, “Organize Sanayi için Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile görüştük. Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Bir Organize Sanayi Yönetim Kurulu olarak Belediyemiz uzlaşma komisyonuna yetki verdik. Şuanda ilgili parsel sahiplerini çağırarak görüşmelerini yapacak. Bu görüşmeler neticesinde kabul eden kişi imzasını attıktan sonra ödenek hazır 45 gün içerisinde parası ödenecek” dedi.

Eski Hastane Sağlık Kompleksi Olacak

Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alanın sağlık kompleksi yapılmak üzere TOKİ’den almak için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Eski devlet Hastanesi yeri için TOKİ ile görüştük. Bu konuda TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er beyi ziyaret ettik. Devlet Hastanesi’nin yerini TOKİ’den ısrarla istiyoruz. Yaşar Sezgül ağabeyimizde bizi bu konuda hep teşvik etti. Eski Hastanenin olduğu yere ön sağlık kompleksi yapmayı planlıyoruz. KETEM, Diş Sağlığı, Aile Sağlık Merkezlerini içinde barındıran bir merkez planlıyoruz. Bunu da TOKİ Başkan Yardımcımız Sami bey inceleyecek, ilk aşamada buna sıcak baktı” dedi.

Çatom, Adem Olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüştüklerini ve Ünye’de ADEM Projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Ergün ayrıca Ünye’ye huzur evi yapılması ile ilgili Bakanlıkla görüştüklerini belirterek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüştük. Ünye’de Adem Projesi hayata geçti. Çalışma ve Koordinasyonla ilgili fikir aldık. Bu proje kapsamında ÇATOM bitecek ve bundan sonra ADEM olacak. Ünye’nin ihtiyacı olan bir huzurevi konusu var. Bunun içinde bir yer tahsisi konusu var. Ünye’ye inşallah bir huzurevi kazandıracağız” dedi.

İlçe Tarım Binası Yenilenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yeni binası için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüştük. Bu konuda da bakanlık Müsteşarımızı ziyaret ettik. Bu binamız eski bir binaydı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binamızı yeniliyoruz. Başbakan Yardımcımız Yatırım planına aldırmıştı. Uzun yıllara sarih hizmet etmesi anlamında kalıcı bir bina olması için müsteşarımıza rica ettik. Kendisi de konuya sıcak baktı. Proje çalışmasını yaptırarak kendisini ziyaret edeceğiz. Milli Emlak’ı ziyaret ederek OSB arazindeki Milli Emlak’a ait arazinin bedelsiz verilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bütün görüşler olumlu” dedi.

Doğalgaz Hızlanacak

“Ünye’deki doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması için Başbakan Yardımcımızla görüştük. Kendisi yanımızda Enerji Bakanı Berat Albayrak ile görüştü. Ünye’de çalışmaların hızlandırılması için kendisinden rica etti. Bu konuda bize yardımcı olan, öncülük eden Başbakan Yardımcımız ve Ordu Milletvekili Ergün Taşçı beye, Daire Başkanlarına, Müsteşarlarımıza, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Başkan Ergün’ün ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da Belediyeyi ilgilendiren çalışmalar hakkında yaptıkları görüşmeleri değerlendirdi. Bakanlık ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Ahmet Çamyar ziyaretlerde kendilerine eşlik eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e, öncülük eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ordu Milletvekili Ergün Taşçı’ya teşekkür etti. Çamyar “Sıkıştırılmış bir programda bu kadar dar zaman içerisinde bu kadar Bakanlığın en üst düzeyindeki görüşmeler gerçekleştirerek, Ünye’nin meseleleri ile ilgili yol aldık” dedi.

Partili Cumhurbaşkanı Dönemi

Başkan Çamyar hafta sonu yapılan kongreyi değerlendirerek, “Türkiye İlk Defa Partili Cumhurbaşkanı ile tanışmış oldu. Sabah Saat:05.00’dan itibaren salonun dolu olduğunu gördük. Bu anlamda yer yerinden oynadı desek yeridir. Millet çalışana millet kendinden olana destek vermeye devam ediyor. Ak Parti zannediyorum birkaç güne kadar MYK’sını da belirlemek üzere 2019’a giden ekibini tazelenmiş yenilenmiş bir şekilde Cumhurbaşkanımız, reisimiz kurmuş olacak. İnşallah önümüzdeki hem yerel hem de genel seçimi en iyi şekilde icra ettikten sonra hedef 2023 diyerek yürümeye devam edecek Türkiye” dedi.

Huzurevi Yeri Hazır

“Uzun yıllardır Ünye’de hep konuşulan bir konudur. Çünkü 120 bin nüfuslu ilçede. Keşke evlatlar anne babalarına evlerinde baksalar ama ne yazık ki artık toplumsal bir zaruret haline geldi. Bunla ilgili bir arsa çalışması yaptık. Birkaç hafta içerisinde mülkiyet Ünye belediyesine geçmiş olacak. 8,5 dönümlük bir alan çalışması yaptık. Fen Lisesi bölgesinde deniz manzaralı bir alanda. Bunun üzerine nasıl bir huzur evi projesi yapabiliriz konusunda görüştük. Bakanlık bu konuda kaymakamlık ve sosyal yardımlaşma vakfı üzerinden muhtaç vatandaşlara 23-24 bin lira civarı para yardımı yapmak suretiyle başını sokabileceği bir ev yapıyoruz. Vatandaşımız evine geçtikten sonra birkaç sene sonra vefat edince zaten anne babasına bakmayan çocuğa miras bırakmış oluyoruz. Bunu bakanlık-kaymakamlık ve belediye ile üçlü protokol imzalayarak arsayı belediye olarak bizim temin edip inşaatını bakanlık ve kaymakamlık tarafından yapılması görüşündeler. Bizim arsamız buna müsait. Bir yurt gibi değil bina her bir aileye bir ev şeklinde tasarlanacak. Arsa temini yapıldıktan sonra bizim projemiz hazır bu soruna bu şekilde çözüm bulmuş olacağız.”

Kültür Sarayı Projesi 1-1,5 Ayda Tamamlanacak

“Türkiye’de iki yer bakanlık tarafından yapılıyor. Ünye’ye uygulanacak proje 10 Milyon Liralık proje. Biz yerini temin etmiştik karşılığında Ünye belediyesini 40 milyon liralık borçtan kurtarmış olduk. Bu da işin diğer önemli boyutudur. Bu konuda Başbakan yardımcımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Onun gayretleriyle oldu bu işler. Yaklaşık 1-1,5 ayda kültür sarayının projesi bitecek ve bakanlığa teslim edilecek. Bakanlık daha sonra ihale sürecine geçecek ve 1,5-2 yılda da bitirilmesi hedefleniyor.”

Tabakhane’nin Diğer Yakasında Çalışmalar Başlıyor

Tabakhane Deresi’nin Doğu yakasında karayolu çalışmalarının tamamlanmasıyla yolun kullanıma açılması özellikle Niksar Caddesi’ni rahatlatırken şimdi de derenin batı yakasında çalışmalar başlayacak. Başkan Çamyar konu ile ilgili “Karayolu ile ilgili tabakhanenin kenarındaki kamulaştırma çalışmaları başladı. 10 milyon 250 bin liralık bir kamulaştırma çalışması yürütülüyor o alanda. Dere içi temizleme işlemi devam ediyor. Ünye kalesi civarında gölet yapılacak alandaki kamulaştırmaya da biz başladık. Gelen suyun aşağıya çamuruyla gelmesini önlemek amacıyla bent yapılacak. Bununla birlikte gölet yapılacak alanı yine turizme kazandırmak için çalışmalarımız olacak. Bu konuda yine sayın Başbakan Yardımcımız konunun takipçisi. Burada 38 bina yıkılacak. Bayramca köprüsünden sanayiye kadar olan kısımda. Batı yakasının yol yapım çalışması bittikten sonra peyzaj düzenlemesine geçmiş olacağız” dedi.

Hastaneye Alt Geçit, OSB’ye Kavşak

“Karayollarıyla ilgili bir diğer proje çalışmamız OSB’ye geçişte bir kavşak talebimiz oldu. bir de Devlet hastanesi önünde ölümlü kazaların meydana gelmesi nedeniyle bir düzenleme çalışması talebimiz oldu.”

PTT Binası Yenilenecek

“PTT binası atıl ve küçük olduğu için yetersiz kalıyor. Bu konuda oraya yeni bir bina yapılacak. Yanında bulunan binalara göre yüksekliği belirlenecek. Diğer binalar 5 katlı ama onu 4 katlı olarak planlayarak yatırım programına aldıracağız.”

Eski Tedaş Binası Yıkılacak

“Tedaş’ın eski binası ile ilgili de özelleştirme idaresinde bulunan mülkiyeti Ünye belediyesine kazandırarak o binayı yıkıp yeni bir bina yapacağız oraya.”

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.