son haberler

ÇET Dağı, Turizme Kompleksi Oluyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2015 okunma

ÇET Dağı, Turizme Kompleksi Oluyor
Gündem
1

Ünye’nin en güzel mesire alanlarından biri olan ÇET Dağı, turizm kompleksi haline getirilmesi için çalışmalar başladı. Şahmer Turizm tarafından 29 yıllığına kiralan 200 dönümlük alanda kır düğünü, piknik alanları, yürüyüş parkurları, spor alanları ve restoran yapılacak.

Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait ÇET Dağı mesire alanı, Şahmer Turizm tarafından 29 yıllığına kiralandı. Yaklaşık 200 dönümlük alan için proje hazırlayan yatırımcı kuruluş, çalışmalara başladı. İlk etapta piknik ve spor alanları, kır düğünü ve yürüyüş yollarının yapımına başlandığı ÇET Dağının, 2016 yılı Nisan ayında bir bölümünün hizmete açılması planlanıyor.

ÇET Dağı, Turizme Kompleksi Oluyor 5Turizm Haftasına Açılış
ÇET Dağını turizm kompleksi haline getireceklerini ifade eden Hüseyin Şimşek, “Alanı Orman Genel Müdürlüğü’nden 29 yıllığına kiraladık. Alan için hazırladığımız proje bakanlık tarafından onaylandı ve çalışmalara başladık. İlk etapta burada yaklaşık 200 bin TL yatırımla spor kompleksi, yürüme parkuru mescit gibi günü birlik gelenlere hizmet verilecek. Alanı en iyi şekilde değerlendirip Ünye’ye güzel bir turizm tesisi kazandırmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki Nisan ayı içinde ki turizm haftasında açmayı hedefliyoruz” dedi.

2 Milyon Dolarlık Yatırım
Turizm kompleksinin sadece bununla sınırlı olmadığını ve birkaç yıl içinde 2 Milyon Dolarlık yatırımla çok modern ve tam anlamıyla bir tesis haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Şimşek, “ilk etapta günübirlik tatilciler için yapılan yatırımların ardından 2017 yılı içinde de tatilcilerin konaklayabilmeleri için doğayla uyumlu bungalow evler yapılacak. Restoranla birlikte alan tam bir turizm kompleksi haline gelecek. Burası Ünye için çok güzel bir tesis olacak. Yine bu alanda çok güzel kır düğünleri yapılabilecek” dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.