son haberler

Çileli Bir Yol Hikayesi!

Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2015 okunma

Çileli Bir Yol Hikayesi!
Gündem
3

Türkiye’deki yol manzaralarına ve çilesine bir örnek de Ünye’den. Bir yanda milyarlarca lira harcanan duble yollar, diğer yanda yol olmadığı için hastaların poşet sedyeyle taşındığı Ünye’nin Yeni Kızılcakese Köyündeki yolsuzluk hikayesi.

Türkiye’de yollar yapılıyor, gönüller buluşturuluyor, köprüler kurulup hasretler bitiriliyor. Milyarlarca lira harcanarak ulaşımda adeta bir devrim gerçekleşiyor. Yol yatırımlarının ardı arkası kesilmese de Karadeniz’de ki yol çilelerinin sonu gelmiyor. Sadece 500 metre yol için çekilen çile, dökülen ter, yaşanan eziyet bitmek tükenmek bilmiyor.

Yer Ünye’nin Yeni Kızılcakese Mahallesi Dereyanı Mevkii. Mahallenin ana yol güzergahından 500 metre mesafede ikamet eden Havva-Mustafa Toprak çifti, çileli yol hikayesini anlatırken gözleri doluyor, biçare umut arıyor.

“Direnecek Gücümüz, Gidecek Kapımız Kalmadı”
Mustafa Toprak 68, eşi Havva Toprak 73 yaşında. 51 yıldır aynı yastığa baş koyan çift, bir yandan yaşlandıkça artan hastalıkları ile diğer yandan yıllardır kapılarına araçların gidebileceği bir yol için mücadele veriyor. Yolun mesafesi sadece 500 metre. Bugüne kadar çok söz almışlar ama yol çilesi hiç bitmemiş. “Artık direnecek gücümüz, gidecek kapımız kalmadı” diyerek yaşadıklarını anlatıyor 68 yaşındaki Mustafa Toprak.

“Ben kalp hastasıyım. Beynimdeki atardamarlar tıkalı. 500 metreyi yürüyebilmek için en az 10 kez durup dineliyorum. Annem hastalandı ve şu anda hastanede yoğun bakımda tedavi görüyor. Eşim de böbrek rahatsızlığı var. Artık yaşlandık, gücümüz kuvvetimiz kalmadı. Hastalandığımızda ambulans kapımıza gelemiyor. Öyle olunca da yola kadar çık çıkabilirsen. Bunun yazı var kışı var. Poşet sedye ile hastamızı taşımak zorundayız. Tabi taşımak için de gücü kuvveti yerinde adam lazım. Şimdilik komşularımız yardım ediyor. Bu çileyi sadece 500 metre yol için çekiyoruz. Artık bu yolumuzu açsalar da ömrümüzün sonunda daha fazla komşularımıza yük olmayalım” diyor.

Evine giden yolun yapılması için iki arsa sahibinin yer vermesi gerektiğini de belirten Mustafa Toprak, “Yer sahipleri bana yardımcı olmuyor, mahkemeye ver öyle al araziyi diyorlar. Devletin vermiş olduğu yolu alamıyorum. Muhtar yardımcı olmaya çalışıyor ama belediyeden henüz bir haber gelmedi. Bana belediyenin geleceğini ve yolu çakıllayacağını söyledi muhtarım ama hala gelen olmadı bekliyoruz” diye konuştu.

“Çektiğimizi Biz Biliriz”
73 yaşında ve böbrek rahatsızlığı bulunan Havva Toprak ise, “Hasta olmayayım diye adeta Allah’a dua ediyorum. Yol olmadığından ambulans kapımıza gelemiyor. Bu çileyi yıllardır çekiyoruz. Artık ömrümüzün sonunda bu çilenin son bulmasını istiyoruz” dedi.

 

3 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.