son haberler

Çocuk İşçiliği’ne Dur Demek İçin Resim Çizdiler

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2015 okunma

Çocuk İşçiliği’ne Dur Demek İçin Resim Çizdiler
Gündem
0

Durak Fındık ve Ünye Ticaret Borası’nın organizasyonu ile Ordu’nun tüm ilçelerinde çocuk işçiliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen resim yarışması sonuçlandı. Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, resim yarışması ile çocuk işçiliğini önlemeye yönelik önemli bir adım atıldığını belirterek, toplumun özellikle de çocukların bu konuda bilinçlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Durak Fındık A.Ş. İle Ünye Ticaret Borası’nın ortaklaşa düzenlediği çocuk işçiliğini önlenmesine yönelik ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen “Fındık Değil Oyun Bahçesine” adlı resim yarışması sonuçlandı. 600 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler, Ünye Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

cocuk_isciligi_yarisma3Projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen ödül törenine Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Coşkun, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Ünye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mehmet Gür, “Çok güzel bir çalışma, bu çalışmayı borsamızın ve durak fındığın gerçekleştirmiş olması, ayrıca Ünye’de gerçekleştirmiş olması onur verici. 01-30 Nisan tarihleri arasında yarışma gerçekleştirilmiştir. Bu yarışma süresince bizden yardımlarını esirgemeyen tüm kaymakamlıklarımız, ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, okul müdürlerimize özellikle resim branşındaki öğretmenlerimize, sayıları yaklaşık 600 civarında olan sevgili öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu Çabalarımız Çocuk İşçiliğini Önlemek İçindir

İki yıl o önce 25 bin adet çuval dağıtarak bir proje yaptıklarını, 2. Projelerini de çocuk işçiliğini önlemeye yönelik olduğunu ifade eden Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, “Ordu genelinde resim yarışması düzenledik. Bu çalışmada Ordu üniversitesindeki hocalarımız bize yardımcı oldular. Çocuk işçiliği konusunda çok hassas davranılıyor ve bu çok ciddiye alınıyor. Biz bu bağlamda ne yapabiliriz diye düşündük, önceki projemizi gerçekleştirdikten sonra çocuklarımıza bilgi vermek onlara çocuk işçiliğinin yasak olduğunu anlatmayı hedefledik. Bugünkü çocuklar yarın ki ziraat mühendisleri, onların eğitilmesi onların bu konuda bilinçlenmesi bizim için çok önemli. Aynı zamanda eğitime de biraz katkıda bulunalım dedik. Umarım bu konuda bir miktar da olsa katkı sağlamışızdır” dedi.

cocuk_isciligi_yarismaÇocuklar Bizim Geleceğimizdir

Öncelikle böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attıkları için Dura Fındık ve Ticaret Borsamızı kutluyorum” diyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Yasalarımızda 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılması yasak, ancak yasaya rağmen baktığımızda ülkemizde 1 milyona yakın çocuk işçi olduğu da hayatın bir gerçeği. Bununla ilgili özellikle son yıllarda devletimiz sosyal devlet olgusu gereği hem ailelere hem çocuklara, eğitime ciddi şekilde destek vermek suretiyle sosyal devletin gereğini yerine getirerek bu olgunun azalması noktasında ciddi manda çalışmalar yürütmeye devam ediyorum. Biz biliyoruz ki çocuklar bizim geleceğimizdir, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukları ağır şartlar altında işe değil okullara yönlendirmemiz gerekiyor. Bu anlamda velilerimize ciddi manada sorumluluk düştüğünün altını da bir kez daha ben çizmek istiyorum. Bir farkındalık oluşturan resim sergisi açılması münasebetiyle hemşehrilerimizin bu konudaki bilinçlendirilmelerine vesile olan Durak Fındığa tekrar teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kutluyorum teşekkür ediyorum, yarışmaya katılma cesareti gösteren 600 öğrenciyi de ayrıca kutluyorum çünkü önemli olan katılmaktır” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.