son haberler

Daha Önce Ünye’de Hiç Yapılmadı

Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2016 okunma

Daha Önce Ünye’de Hiç Yapılmadı
Gündem
0

Ünye Merkez Meçhul Asker öğretmenleri, okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni İrfan Balcıoğlu ve Beden Eğitimi öğretmeni Serdar Çözeli önderliğinde Ünye’yi farklı bir sporla tanıştırdı.

Daha Önce Ünye’de Hiç Yapılmadı 2Oryantiring adlı sporu tanıtmak ve diğer sporculara yaymak amacıyla 5 günlük kurs tertiplenirken, Çamlık mevkiinde ise uygulama yapıldı. Öğretmenlerin bir hayli zorlandığı ancak bir o kadarda eğlendiği gözlenen Oryantiring sporu, Ünye’de ilk kez yapılmış oldu.

Oryantiring sporu hakkında bilgiler aktaran Meçhul Asker Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İrfan Balcıoğlu, Oryantiringsporunu tanıtmak ve öğretmenler ile diğer sporcuların bu sporu oynamalarını sağlamak amacıyla 5 günlük bir hizmet içi eğitim kursu Daha Önce Ünye’de Hiç Yapılmadı 3tertiplediklerini belirtti.

İrfan Balcıoğlu açıklamasında; “Oryantiring sporu batı kökenli bir spor ama Türkiye’mizde de oldukça seviliyor. 2002 yılında Türkiye’de federasyonu kuruldu, 2006’da da özerk hale geldi. Bu tarihten sonra spor faaliyeti hızla yayıldı. Çok kısa tarif edecek olursak Oryantiring sporu doğada satranç oynamak diyebiliriz. Yani Oryantiring sporu doğada belirli alanda saklanmış noktalara pusula ve harita yardımıyla ulaşarak hedef bulma oyunudur. Bu oyunun en büyük özelliği 7’den 70’e herkes oynayabilir. Bu oyun muhakeme gücünü, insanların bedensel gücünü ve insanların karar verme yeteneğini geliştirebiliyor. Çocuklarda kendine güveni, iyi düşünebilmeyi ve yön kavramını geliştiriyor. Yine biliyorsunuz obezite olan bir nesil var. Oryantiring oynayan bir sporcu koşacağı için aktif olarak hareket edecek. Ayriyeten düşüneceği için matematik yönü gelişecek, sosyal yönü gelişecek ve bu yönlerini geliştirerek Oryantiring Daha Önce Ünye’de Hiç Yapılmadı 5sporuyla hem beden hem de ruh yanı olmuş hale gelecek. Meçhul Asker Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çözeli hocamız haritalarımızı hazırladı. Ünye’de ilk defa bu kapsamda çalışma hazırlıyoruz. Oryantiring haritası hazırlamak zor bir iş. Bunu profesyonel kişiler yapıyor ama Serdar hocamız Beden Eğitimi öğretmeni olması nedeniyle bize bu konuda çok yardımları oldu, bu parkuru hazırladı ve dolayısıyla bu etkinliği birlikte götürmüş olduk. Aynı zamanda kendisi profesyonel anlamda Oryantiring sporcusudur. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde usta öğretici olarak görevlendirdi kendisini ve bizde bu sporu uyguladık” dedi.

Daha Önce Ünye’de Hiç Yapılmadı 4

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.