son haberler

Darbe Girişiminden Sonra Evlerine Gidemediler

Yayınlanma Tarihi: 16 Şubat 2018 okunma

Darbe Girişiminden Sonra Evlerine Gidemediler
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye Cezaevi yanında oturan vatandaşlar gece yollarının kapanması nedeniyle tepkilerini dile getirdi.

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan Darbe Teşebbüsü’nün ardından akşam saat 18.00 ile sabah saat 08.00 arasında cezaevine giden yola konulan araç yolu kullanan mahalle sakinlerine engel oluyor.

Yaşanan bu durumu yetkililere ilettiklerini ifade eden mahalle sakini Serdar Akar “Ünye Cezaevi yetkilileri bizim kullandığımız ve evimize giden yolu akşam saat 18.00’da bir araç koyarak kesiyor. Sabah saat 08.00’a kadar yoldan araç ile geçişe engel olunuyor. Evde hasta annem var acil bir durumda hasta kadını yaklaşık 200 metre yürütmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda başta cezaevi yetkilileri olmak üzere çeşitli yerlere başvurdum ancak 1,5 yıldır bu sorun çözülemedi. Bu uygulamayı olası bir darbe teşebbüsü nedeniyle yaptıklarını bize ilettiler ancak zaten bu durumda biz halk olarak sokaklara ineriz. Ben bu uygulamaya bir anlam veremedim. yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Biz üç hane kendi tapulu evimize, yerimize aracımız ile gidemiyoruz” dedi.

Yasak Gündüz  de Devam Ediyor

Mahalle Sakini Serdar Akar ayrıca gündüz de başka bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederken, “gece yolu kapatan yetkililer gündüz de bir barikat koyarak araç geçişini yasaklıyor. Biz mahalle sakinlerine gündüz geçiş imkanı sağlanıyor ancak misafir araçlarımıza geçiş imkanı verilmiyor. Bu uygulamanın ne zaman biteceği konusunda da bilgi verilmiyor. Ben sayın valimize de yazdım ancak geri dönüş olmadı. Bu sorunumuza yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.