son haberler

Doğalgaz Ünye’ye Törenle Verildi

Yayınlanma Tarihi: 5 Nisan 2017 okunma

Doğalgaz Ünye’ye Törenle Verildi
Gündem
0

Ünye Cumhuriyet Meydanı bugün tarihi bir gün yaşarken, resmi olarak doğalgaz verilmeye başlandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, Ak Parti Ordu Milletvekili hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan doğalgazın ateşini yaktı.

Genci yaşlısı çok sayıda kişi meydanda bu tarihi ana tanık olurken törene, Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü ve Ak Parti Ordu Milletvekili hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Oktay Çanak, Türkiye GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman, Doğalgaz Dağıtım Firması Genel Müdürü Alper Konyalı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Ünye için Geç kalınmış

İlk konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, doğalgaz çalışmaları konusunda bilgiler verdi. Yılmaz 2018 yılına kadar çalışmaları bitirmeyi hedeflediklerini ifade ederek; “Ünye tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Ünye’de 48 km çelik hat döşeyerek 6.000 abone ile yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılmış oldu. Önümüzdeki süreçte bir 10 milyon liralık daha yatırım yapılması öngörülüyor. 2007-2014 yılları arasında Ordu’da 63 bin olan abone sayısı Büyükşehir ile birlikte yaklaşık 90 bin civarındadır. Tüm çalışmalar tamamlandığında Ordu ili olarak toplamda 64 milyon liralık yatırım yapılmış olacak. Ünye bütün olumsuzluklara rağmen geç kalınmasına rağmen 2017-2018 yılında tamamen doğalgazı kullanabilecek. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü ve Ak Parti Ordu Milletvekili hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un ise gündeminde referandum vardı. Gittikleri her yerde vatandaşların evet oyu yönünde teveccüh gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş; “Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız referandumda evet denilmesi yönünde teveccühlerini gösteriyor. Her iki partinin oylarıyla meclisten geçmiş olan bu anayasa değişikliği artık vatandaşlarımızın önünde ve 16 Nisan’da yapılacak referandumla resmileşmiş olacak. Buradaki kalabalık bir kez daha gösteriyor ki 16 Nisan’da sandıktan evet çıkacak” dedi.

Neden Anayasa Değişikliğine İhtiyaç var?

“Neden anayasa değişikliğine ihtiyaç vardı? Çünkü Türkiye durduk yere bir anayasa değişikliğine gitmiyor. Mevcut anayasa 18 kez değişmiş, bu anayasa artık bu milleti taşımıyor. Bu sistem bir sürü hastalıklarla, krizlerle, kaoslarla dolu. Bu da Türkiye’nin üstüne bir yük olarak yüklendi. Sadece bu ülke bu sistemle 5 darbe ile karşı karşıya kaldı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yeni anayasayla canı sıkılınca meclisi fesh edecek diyor. El insaf fesih ona demezler fesihi bu memleket yaşadı. Darbe sonrası yaşandı. Partiler kapandı mı?, üyelerini Zincirbozan’a gönderdiler mi? evet. Fesih buna derler Sayın Kılıçdaroğlu

Ola ki sistem kitlenirse kim çözecek sorunu, kör düğümü kim açacak siz. Yeniden millete gidilerek millet seçecek. Buna fesih değil, seçimlerin yenilenmesi denir.”

Türkiye Çok Çekti

“Kurulamayan hükümetlerden çok çekti. Gençler hatırlamaz ama yaşlılar bilir. Çantalara paraları doldurdular Güneş Motel’e gittiler. İstanbul’da Güneş Motel’de parayla satın aldılar. Adalet Partisi’nden milletvekilleri CHP’ye geçti. Haram parayla hükümet kurdular. Yine 28 Şubat’ta da aynı senaryo yaşandı. Ak parti kurulduğunda Recep Tayyip Erdoğan başbakan olamadı. Sistemin vesayeti nedeniyle olamadı. Türkiye’de siyasi partiler kapatıldı. Türkiye’de ekonomik krizler oldu. Ecevit’in önüne yazarkasa atıldı. Türkiye de bir gece içerisinde millet 4/1 oranında fakirledi. İMF’ye mahkûm kaldı. Türkiye borçlanmanın ötesinde siyasi olarak dışarıya bağımlı hale geldi. 22 banka kapandı. Söylemesi kolayda yaşaması çok zor şeylerdi. 580 milyar lira olarak kapanan bankalar millete yüklendi. Bakın daha 7 Haziran’da herhangi bir hükümet kurulamadığı için sıkıntılar yaşadı. Şimdi bütün bunları bir kenara bırakıyoruz.”

İki Sandık 5 Yıl Süre

“Şimdi önünüze iki sandık gelecek. Birinci sandık Cumhurbaşkanı ve Hükümeti seçmek için, İkinci sandık milletvekillerini seçmek için. Bu hükümet 5 yıl çalışacak. 5 yılın sonunda yeniden önünüze sandık gelecek. Yine beğenmezseniz seçmeyeceksiniz beğenirseniz seçeceksiniz. Bu hükümet yanlış yapmaz mı? yapar. O zaman siz yine kararı vereceksiniz. Bir adam yada bir kadın hem milletvekili hem bakan olamayacak. Herkes kendi işini yapacak. Milletvekili kanun yapacak. Türkiye kaoslardan kurtulacak. O yüzden bu dönem Türkiye’nin önünde yeni bir yol açılıyor. O yüzden ne diyoruz; Kararımız Net Tabi ki Evet Diyoruz”.

Kurtulmuş’un hedefinde FETÖ’ye sahip çıkan ancak Türk Bakanlarına yaptırım uygulayan Ülkeler de vardı. Türkiye’de yapılan referandumdan “size ne” diyen Kurtulmuş, PKK ve terörü savunan ancak seçilmiş ve hükümet üyesi olmuş kişilere yapılan haksızlığı sert dille eleştirdi. Kurtulmuş, “Bu memlekette hayır da diyen evet te diyen bizim vatandaşlarımızdır. Biz her hayır diyene terörist demiyoruz ey CHP lafı doğru anlayın. Ordu ilçeleri arasında birinci olmak Ünye’ye düşer. Rakam vermeyeyim ama Ünye kendine yakışanı yapacaktır. Ünye 16 Nisan akşamı prangalardan kurtulacaktır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.