son haberler

Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem!

Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2017 okunma

Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem!
Asayiş
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Güncelleme Yapıyoruz Dediler Dolandırdılar

İnsanları dolandırmakta sınır tanımayan dolandırıcılar her geçen gün yeni yöntemler deniyor. Daha önce ve sıkla kullandıkları Hakim, Polis, Savcı numarasından sonra dolandırıcılın yeni yöntemi güncelleme oldu.

Banka kartı kullanan vatandaşlara bir süre önce bilgilendirme mesajı geldi. Mesajda vatandaşların kartları sanal ortamda kullanmak için bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kullanıma açtırmaları isteniyor. Aksi halde internet bankacılığı işlemlerinde kartın kullanımı imkansız hale geliyor. Dolandırıcılar işte bu yöntemi vatandaşları dolandırmakta kullanıyor.

Son Kurban ise Ünye’den Oldu

Bu sabah saatlerinde İşyerinde çalıştığı sırada 0850 775 04 71 numaralı telefondan “müşteri hizmetlerinden arıyoruz” diyen dolandırıcılar O.U’yu “kartınızın internet ortamında kullanabilmeniz için güncelleme yapıyoruz” diyerek dolandırdı. Kart bilgilerini ve şifresini kendilerine söylemeden sadece telefondan tuşlamasını isteyen dolandırıcılar daha sonra telefona 3 kez mesaj göndererek onay istediler. Her bir onayın farklı güncelleme olduğunu belirten dolandırıcılar O.U adlı vatandaşı 904.90 TL dolandırdı. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan mağdur ise bir süre sonra bankaya gittiğinde hesabından 904.90 TL’nin Abdullah : adına hesaba aktarılıp çekildiğini öğrendi. Banka görevlileri paranın çekildikten sonra geriye dönüşünün olmadığını ifade ederken mağdur vatandaş şikayette bulunacağını söyledi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.