son haberler

Dr. Akif Akbulat Kalbine Yenildi

Yayınlanma Tarihi: 25 Temmuz 2016 okunma

Dr. Akif Akbulat Kalbine Yenildi
Gündem
0

Uluslararası ilaç kaçakçılığı ve sahte ilaç mücadelesiyle tanınan Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Ünyeli Dr. Akif Akbulat geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etti.

Ünye esnaflarından Rıza Akbulat’ın oğlu, Halil Akbulat ve Elif Akbulat Dinçer’in kardeşi Sağlık Bakanlığı daire başkanı Ünyeli Dr. Akif Akbulat, dün geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etti.

Yelken Kulübü yöneticilerinden olan Akbulat, dün öğleden sonra kulüp yöneticileriyle yaptığı toplantı sırasında rahatsızlandı. Akbulat, Kaldırıldığı Hacettepe hastanesinde kurtarılamayarak hayata veda etti. Genç yaşta hayata veda eden Akbulat bir dönem gazeteci Oya Armutçu ile evliydi.

Dr. Akif Akbulat’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Ünye Büyük Camii’de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Dr. Akif Akbulat Kimdir?

1972 yılında Ünye’de doğdu. 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli Acil-İleri Travmatoloji, sağlık ekonomisi ve farmakoekonomi kurslarına katıldı. SGK Geri Ödeme Komisyonu üyeliği, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Kurum Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. İlaç ekonomisi, fiyatlandırma ve geri ödeme modelleri, sağlık teknolojisi değerlendirmesi, kanıta dayalı tıp ve akılcı ilaç kullanımı, Ar & Ge ve yatırım teşvik modelleri, yasadışı ilaç ticareti gibi alanlarda çalışmaları, makale ve tebliğleri bulunmaktadır. Halen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda Ekonomik Değerlendirmeler Daire Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.