son haberler

Dünya Turuna Çıkan Gürcü Ünye’den Geçti

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2018 okunma

Dünya Turuna Çıkan Gürcü Ünye’den Geçti
Gündem
0

2016 Yılının Ocak ayında Gürcistan’ın Tiflis kentinden yola çıkan ve Orta Asya Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Romanya, Portekiz, Almanya, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden yeniden Gürcistan’a dönen 47 yaşında 3 üniversite mezunu Noderi Beridze Ünye’de mola verdi.

Ünye’de Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği yöneticileri tarafından karşılanan ve dernek binasında ağırlanan Gürcü Sporcu amacının Dünya Barışı’na destek olmak olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Gürsoy Gürcü Sporcu için “kendisi dünya barışı için bisikletle Dünya turuna çıktı. Tiflis’te başlayan dünya turu yine Tiflis’te sona erecek. Orta Asya Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Romanya, Portekiz, Almanya, Bulgaristan ve Türkiye. Türkiye’ye Edirne’den giriş yaptı ve bugün de güzergah üzerindeki yerleri geziyor. 26’sında da Tiflis’te başladığı gibi son bulacak. Ben Gürcü dostumuzu bu örnek davranışı nedeniyle kutluyorum. Umarım Dünya Barışı’na katkısı olur. Bize gittiği ülkelerden selam getirmiş. Biz de Gürcistan’a döndüğünde bizden selam götürmesini istiyoruz” diye konuştu.

Dünyaca ünlü gürcü güreşçi Cümberlecava’nın başlattığı bisikletle Dünya Turu’nu kendisinin devam ettiğini ifade eden Gürcü Vatandaş Noderi Beridze, “14 tane Dünya rekoru olan Gürcü Sporcu Cümberlecava’nın 2 yıl menajerliğini yaptım. 9 senedir bu turu tekrarlıyorum. Bütün Dünya devletlerini gezdik. Tekrar bir tur beraber başlamıştık ama Ukrayna savaşı çıktıktan sonra bu turu iptal etmek zorunda kaldık. O arada Cümberlecava hasta oldu ve aramızdan ayrıldı. Ben daha sonra kendim karar aldım onun anısına 2014’te 5000 km’lik Ukrayna turu yapmak için. Gürcistan’a ondan sonra döndüm. Ben daha sonra bütün Gürcistan sporcularını topladım. Bu turu zaman zaman tekrarlıyoruz. Bu tura 2016 yılında çıktım. Şimdi dönüş yolundayım. 1 kızım var. Onu en son vize işlemleri için gittiğimde görmüştüm. Şimdi daha da heyecanlıyım” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.