son haberler

Ehliyet ve Pasaportu Nüfus Verecek

Yayınlanma Tarihi: 2 Nisan 2018 okunma

Ehliyet ve Pasaportu Nüfus Verecek
Gündem
0

Emniyetten alınan ehliyet ve pasaportlar Ünye’de artık Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Emniyet Müdürü Ahmet Aksu ve Nüfus Müdürü Fahri Çoban ile birlikte Ünye Kaymakamlığı’nda oluşturulan Ehliyet ve Pasaport Bürosu’nu inceledi. Hazırlıkları 4 ayda tamamlanan büroda iki nüfus müdürlüğü personeli görevlendirilirken personeller sistem ile ilgili yaklaşık 1 aylık eğitim aldı. Büroda Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan ehliyet ve pasaport işlemlerinin tamamı yapılabilecek.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Ehliyet ve Pasaport Bürosu’nda bulunan toplam 46.210 dosyanın Ünye Kaymakamlık Binasında bulunan Nüfus Müdürlüğü arşivine getirildiğini belirterek, “1,5 yıllık hazırlık döneminin ardından bugün Türkiye genelinde artık yıllardır Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından sağlanan pasaport ve ehliyet işlemleri Nüfus Müdürlüğüne devredildi. Artık bundan sonra bu işlemler Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından verilecek. Bu güne kadar verilen hizmetlerde vatandaş herhangi bir aksama olmasa da artık polisimiz bürokratik işlemlerden ziyade kendi iş ve işleyişine odaklanması sağlanmıştır” dedi.

“20 yıl Önce Konuşulan Mesele Bugün Halloldu”

Kaymakam Güney açıklamasında bu konunun çok eskiye dayandığını ifade ederek, ” ben mülki idare amirliği görevine başlayalı 20 yıl oldu. 20 yıl önce katıldığımız toplantılarda, seminerlerde ve programlarda bu konu konuşuluyordu. Ama bugüne kadar somut bir değişiklik ve gelişim görmedik. Devletimiz ve hükümetimiz yine devrim niteliğinde bir karar gerçekleştirerek MERNİS sistemi ile yeni çipli kimlik kartlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştu. Ehliyet ve pasaport işlemlerinde süre itibariyle bir değişiklik olmayacak” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.