son haberler

Ekici ile 2. Dönem

Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2017 okunma

Ekici ile 2. Dönem
Gündem
0

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici Güven Tazeledi.

Türkiye Muhtarlar Derneği’nin şubesi olarak görev yapan Ünye Muhtarlar Derneği 2014 yılında Türkiye Muhtarlar Derneği’nin fesh edilmesiyle olağan üstü toplanarak Ünye Muhtarlar Derneği adıyla görevine devam etmiş, olağanüstü kongrede Ahmet Ekici 3 yıllığına başkan seçilmişti.

Muhtarlar bugün yaptıkları 1. Olağan Genel Kurul ile Başkanları Ahmet Ekici’ye yeniden görev verdi.

Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlarken kongrenin divan başkanlığını Ünye Ziraat Odası Başkanı ve Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman yaptı. Katip Üyeliklerini ise Cengiz Bahçe ve Fatih Mutlu yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Ekici “Dernekleşmek birlik ve beraberliği sağlamaktır. Fakat bizler Ünye’de 85 mahalle muhtarı olmasına rağmen halen daha derneğimize üye olmayan çok arkadaşımız var. Tabi zorla kimseyi buraya üye yapamayız ama birlikten her zaman güç doğar. Bu bağlamda ben diğer arkadaşlarımızın da derneğe katılmalarını istiyorum” dedi.

“Sizler bizlerin bir anlamda mesai arkadaşlarımsınız” diyen Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak “Büyükşehir olmakla birlikte belediye olarak sadece şehirde bulunan mahalle muhtarlarına değil, artık tüm 85 mahalle muhtarları ile birlikteyiz. Mahallemizin her türlü sorunlarında bir araya gelip çözüm üretiyoruz, bu anlamda birlikte mesai harcamış oluyoruz. Sizler bizlerin çalışmasında etkin rol oynuyorsunuz. Cumhurbaşkanımız bile sizlerle zaman zaman bir araya gelip hasbihal ediyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek kabul edildi. Dernek üyelerinden alınan aidatların üç yıldır 40 lira olduğu belirtilirken bunun önümüzde ki üç yıl için 50 lira olması oylanarak kabul edildi. Gündem maddelerinin sonuncusu ise seçimdi. Tek listeli kongrede açık oylama yapılarak mevcut Başkan Ahmet Ekici’ye yeniden görev verildi.

Başkan Ekici’nin yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor; Başkan Ahmet Ekici, Hasan Çalışkan, Nurettin Coşkan, Yakup Balcı, Nuri Güney, İlyas Erat, Şenel Karakullukçu, Sabri Ocak, Osman Demir, Ömer Arslan, Arslan Türk. Denetleme Kurulu Asil; Cengiz Bahçe, Cemal Mazlumoğlu, Mehmet Güdek.

Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye Belediye Başkan vekili Zekai Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, MHP ilçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin, Çaybaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Hilmi Güdük, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.