son haberler

Emekliler Bir Araya Geldi, Hasret Giderdi

Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2016 okunma

Emekliler Bir Araya Geldi, Hasret Giderdi
Gündem
0

2000 Yılında kapatılan Fatsa Et Balık Kurumunda çalışan ve emekli olan 90 kişi, 15 yıldır birlik ve beraberliklerini düzenledikleri yıllık toplantılarla sürdürüyor.

Fatsa Et Balık Kurumu’ndan emekli ve yıllık toplantıları organize eden Gazanfer Göksu, 15 yıldır dayanışma ve vefakârlık örneği gösterdiklerini belirterek, bundan sonra ki süreçte de birlikteliklerini devam ettireceklerini söyledi.

Emekliler Bir Araya Geldi, Hasret Giderdi 1Göksu; “Bizler Fatsa Et Balık Kurumuna 1978 yılında yani açıldığı günden itibaren çalışmaya başladık. Et balık kurumunun 2000 yılında kapatılmasıyla emekliye ayrılan 90 arkadaşımızla birlikte 15 yıldan bu yana bir araya geliyoruz. Hiçbir zaman birbirimizi bırakmayacağımızı, her sene fedakârlık göstererek buluşacağımızı söyledik. Şu anda 15.’sini kutlayacağımız emekliler yılının birlik beraberlik dayanışmasını yapıyoruz. Fatsa Et Balık Kurumundan emekli olup da Amasya, İstanbul, Erzurum gibi Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış ve çoğunluk Ünye ile Fatsa olmak üzere bütün arkadaşlarımız bazen Ünye’de bazen Fatsa’da toplanıyoruz. Senede bir toplandığımız için daha çok hal hatır soruyoruz, ölen arkadaşlarımız yâd ediyoruz. Bizim bildiğimize göre daha önce hiçbir fabrika ya da kurumdan emekli olup da bizim gibi bir araya gelen veya görüşmeye bu şekilde devam eden hiç kimse yok ya da öyle tahmin ediyoruz. Normalde her sene haziran ayının ilk haftası yapıyoruz buluşmalarımızı anca bu sene ramazan ayı Haziran’a denk geldiğinden bir hafta erkene aldık buluşmamızı” dedi.

Fatsa Hünkâr Restoranında gerçekleştirilen program sonrası, 2017 buluşma tarihi olarak Temmuz ayının ilk haftasında Asarkaya Kent Ormanına gidilmesi planlandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.