son haberler

Engelilere Engelsiz Proje Başladı

Yayınlanma Tarihi: 16 Ekim 2021 okunma

Engelilere Engelsiz Proje Başladı
Gündem
0

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği ile Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi işbirliğinde hazırlanan “Sosyal Girişimciye Engel Yok” projesi başladı. Engellilere yönelik projenin açılışı Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkan Yardımdısı Orhan Gürel ve dernek başkanları ile üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Bu Proje ile Sosyal Medya Araçları Doğru Kullanılacak”

Programda proje hakkında bilgi veren ESAK Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mehmet Çolakoğlu, projenin yaklaşık iki ay süreceğini belirterek projenin amaçlarını şöyle açıkladı; “İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen bu projemizin 2 amacı vardır. Birincisi sosyal medya araçlarını doğru kullanmak, bu sayede ev ekonomilerine katkıda bulunmaktır. İkincisi ise sosyal girişimcilik kavramını geliştirmektir. 80 saatlik sosyal medya kullanım kursunun yanı sıra 20 saatlik sosyal girişimcilik kursumuz olacaktır.”

“ESAK Olarak Birçok Projeye İmza Attık”

ESAK olarak çalışmalara değinen ESAK Başkanı Hasan Şimşek ise “düşünce kulübü olarak kurduğumuz ESAK’ta Avrupa Birliği projeleri takip edilmektedir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar; Aşçılık kursu, Yabancı Dil kursu açtık ve çeşitli STK toplantılarına katıldık. Aynı zamanda öğrencilere Erasmus projelerinin yanı sıra burs imkanı da sağlıyoruz. Ayrıca derneğimiz akredite dernekler arasında yer almaktadır. Ben bu projenin Hayata geçmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen Dışişleri Bakan Yardımcımız Sayın Yavuz Selim Kıran ile İçişleri Bakanlığında Proje Daire Başkanı Ahmet Türköz’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Sosyal Medyayı Daha Verimli Kullanacağız”

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek ise “ESAK ile zaman zaman bu tür projeler yapıyoruz. Çoğumuz sosyal medyayı kullanıyoruz ama teknik olarak birçok eksikliğimiz var. Bu kursla da o eksikliklerimizi gidererek sosyal medyayı daha verimli hale getireceğiz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İlçemizde STK’larca Yapılan Bu Etkinlikleri Destekliyoruz”

STK’ların yürüttükleri bu tür projeleri her zaman destekleyeceklerini belirten Kaymakam  Ayhan Işık, “ilçemizde STK’larca yapılan bu etkinlikleri destekliyoruz. Bu etkinlikler neticede ilçemize ve vatandaşlarımıza önemli katkı sunan etkinlikler. Burada ESAK Derneğimiz tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığımızca desteklenmeye uygun görülen bir projeyle karşı karşıyayız. Ben projenin hazırlanmasında emeği olan Hasan Şimşek bey ve dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sosyal girişimciye engel yok” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.