son haberler

Engellilerin En Mutlu Günü

Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2015 okunma

Engellilerin En Mutlu Günü
Gündem
0

Ordu’da engelli vatandaşlar için “10-16 Mayıs 2015 Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda “Temsili Askerlik Yemin Töreni” düzenlendi.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda engelli vatandaşlar için “Temsili Askerlik Yemin Töreni” yapıldı. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Jandarma Komutanlığı personeli, vatandaşlar ve engelli yakınları katıldı. Düzenlenen program kapsamında engelli gençler, bir günlük asker olup yemin etti. Düzenlenen törende Ordu genelinden 47 asker Türk bayrağına el basarak yemin ettikten sonra, tezkeresini aldı. Törende duygu dolu anlar yaşandı. Garnizon Komutanı Şeref Çakmak askerlerin künyelerini verirken her askeri anlından öperek onurlandırdı.

Çakmak: “Askerlik Görevini Yapamadınız Ancak Umudunuzu da Hiç Yitirmediniz”

Törenin açılış konuşmasını yapan Garnizon Komutanı Şeref Çakmak, askerlik görevini tamamlayan bireylerin ömür boyu bu durumun haklı gururunu yaşadığını söyledi. Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmayan vatandaşlara değinen Çakmak, “Askerlik Kanunu ile silah altına alınmayan gençlerin sembolik olarak bu görevlerini yerine getirmesi için bugünü tertipledik. Jandarma Komutanlığımıza gelen vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman bir Mehmetçik olarak karşımızda gururla durmaktadırlar. Askerlik her gencin yapması gereken bir görevdir. Bugün kısada olsa size askerlik yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizler askerlik görevinizi belki yapamadınız ancak yaşama sıkı sıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç yitirmemeniz adına gösterdiğiniz davranışla hepimize örnek oluyorsunuz” dedi.

Balkanlıoğlu: “Engelliler ve Aileleri İçin Gurur Verici”

Türk toplumunda askerliğin çok önemli bir olgu olduğunu ifade eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Engelli kardeşlerimizin de her Türk gibi asker üniformalarını giymeleri, hem onlara hem de ailesine gurur vermiştir. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerimizi(TSK) bu şekilde bir organizasyona öncülük ettikleri için tebrik ediyorum” diye konuştu. Yemin töreninde konuşan engelli bir asker ise söyledikleri ile engellerin asker olmaya engel olmadığı belirtti. Program engelli askerlerin künye ve belgelerini almaları ile sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.