son haberler

Eski Başkan Yurt’tan Tam Destek!

Yayınlanma Tarihi: 5 Mart 2018 okunma

Eski Başkan Yurt’tan Tam Destek!
Gündem
0

Cevizdere Çevre Koruma Derneği, Ünye Belediyesi Eski Başkanı Osman Yurt’u ziyaret ederek Cevizdere’ye kurulan tesisin işlevi ve zararlarını anlattı. Eski Başkan Yurt “bu bir Ünye Meselesidir” diyerek tam destek verdi.

Cevizdere Platformu Avukatı İrfan Yıldız Beşlioğlu, çöp ayrıştırma tesisinin Cevizdere’ye ve Ünye’ye zararlarını anlatarak, “Ordu’da yayın yapan gazetelerde bir haber var. Ordu’da sıfır çöp diyor ancak Ünye’nin tamamı çöp demiyor. Ordu’nun 19 ilçesinin çöpünün ayrıca çevre illerin çöpünü Ünye’ye yığmak hangi mantığın eseri? Hiç adil olmayan bir durum. Ayrıca Ordu’da ki Melet Irmağı’nın kenarındaki vahşi depolama alanını temizlediler. Getirdiler şimdi bunu Cevizdere Irmağı’nın kenarına yığıyorlar. Yetmedi üzerine 19 ilçenin çöpü yetmedi çevre vilayetlerin çöpü. Ünye buna mı layık? ”dedi.

“Ünye’ye ihanet edenleri Ünyeli unutmamalı”

Cevizdere Platformu Avukatı İrfan Yıldız Beşlioğlu, Ünye’ye ihanet edenlerin unutulmaması gerektiğini belirterek, “Ünye’nin Büyükşehirden aldığı murat bu mudur? Biz Ordu düşmanı değiliz, Ünye’yi sevdiğimiz kadar Ordu’muzu da seviyoruz. Ordu Enver Yılmaz’ın Ordu’su değil, bizim Ordu’muz. Ünye’miz de Ordu’ya dâhil. Büyükşehirin külfetlerini Ordu’ya çektireceksiniz, yatırım yapmayacaksınız, Ünye’nin gözünü çıkaracaksınız, kulağını sağır edeceksiniz ondan sonra Ünye’ye hizmet ettim diyeceksiniz. Gelip Ünye’de konuşma yapıyorlar bir takımda alkışlıyor onları. Yazık Ünye’ye ihanet edenleri Ünyeli unutmamalı.” dedi.

Eski Başkan Yurt’tan Tam Destek!

Ünye Eski Belediye Başkanı Mühendis Osman Yurt, Cevizdere Platformu’nun yanında olduğunu, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’la bu konunun tekrardan görüşülmesi gerektiği belirterek, “Ünye’mizin problemlerini, sorunlarını hep beraber daha ciddi nasıl ele alınacağını başkanımızın feryadı içinde gördük. Keşke diğer birimlerimizde sizin gibi duyarlı olsa ve konunun üzerinde durabilse. Ünye, Türkiye’de gerçekten önemli bir kent. Ben Ünyeli olduğum için söylemiyorum, Türkiye’de kim Karadeniz’e geldiyse Ünye için farklı şeyler söylüyor. Bu şehrin yöneticilerinin ve herkesin bu kentin üzerinde titizlikle durması gerekiyor. Burası insanlığa armağan edilmiş bir şehir. Bu şehri korumak, saklamak değerlerini ileriye taşımak hepimizin görevi. Kent Konseyimiz bu işlemi ne hakla yapmış onu bilmiyorum. Yer gösterme, önerme konusunda Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız var. Onlar neden bu işi bu noktaya taşıdılar bunu bilmiyorum. Burada amaç neydi bunu neden yaptılar? Akçay’da konulan çöp zaten Ünye için bir hata, büyük bir ayıptı, bir de Ünye’ye yapılıyor. Bu konuda bütün Ünyelilere büyük görev düşüyor. Bunu gidip büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz ile görüşmek lazım. Burası sonuçta bütün Ordu’nun malı. Bunu hep beraber çözmek gerekiyor. Biz sizin yanınızdayız.” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.