son haberler

Esnafa Tahliye İçin Ek Süre

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2015 okunma

Esnafa Tahliye İçin Ek Süre
Gündem
0

Ünye’de Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkım tarihi 28 Ağustos olarak açıklanan Ünye Kültür Sitesi ve Ünye Belediye Sineması yeri esnaftan gelen talep üzerine Ünye Belediyesi tarafından kasım ayının ilk haftasına ertelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ünye Belediye Caddesi üzerinde bulunan Ünye Belediye Sineması ve Ünye Belediye Kültür Sarayı binalarını riskli yapı olarak değerlendirip 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında rapor oluşturarak iki alanında yönetmelik gereği 60 gün içerisinde yıkılıp dönüştürülmesine karar vermişti.

Bakanlık tarafından tahliye için verilen ek sürenin 28 Ağustos’ta dolmasıyla birlikte, yıkımın gerçekleşeceği bu bölgedeki belediye dükkânlarındaki esnaflar Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’dan tekrar süre talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren Başkan Çamyar, esnafların mağdur olmaması noktasında teknik ekiple yaptığı görüşmeler sonucunda kasım ayının ilk haftasına kadar olmak kaydıyla talebe olumlu baktı.

“Çarpık Kentleşmenin Önüne Geçmeliyiz”
Kentsel dönüşüm süreciyle ilgili değerlendirme yapan Başkan Ahmet Çamyar, “Ülkemiz sanayileşmeye paralel olarak büyük bir şehirleşme olgusuyla karşı karşıya kalmış, şehirleşme olurken de çarpık yapıların ne yazık ki bugüne kadar önüne geçilememiştir. Ünye de bu çarpık yapılaşmaya maruz kalmış şehirlerden biridir. Vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını, eğitimlerini ve kültürümüzü olumsuz yönde etkileyen bu çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için başlatılan Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında Ünye’de Belediye Sineması ve Belediye Kültür Sarayı’nın yıkılıp yerine içerisinde sineması, sosyal yaşam alanları bulunan modern bir Belediye İş Merkezi Projemizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Yıkım İhalesi Kasımın İlk Haftasına
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tanımış olduğu sürenin 28 Ağustos tarihinde dolacağını, esnaftan gelen talep üzerine süreyi uzattıklarını açıklayan Başkan Çamyar, şunları kaydetti: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bize mevcut binaların tahliyesi için tanımış olduğu süre Ağustos ayının 28’ inde dolmaktadır. Yıkılacak olan binadaki belediye dükkânlarımızda esnaflık yapan vatandaşlarımızın bizlerden tahliye konusunda ek süre talepleri oldu. Teknik ekiplerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu binaların yıkımı yapılmadan zemin etüdü ve sondaj çalışmalarımızı yapabileceğimiz ve bu çalışmalar süresince buradaki esnaflarımızın taleplerini olumlu değerlendirilebileceğini düşündük ve binaların yıkımını kasım ayının ilk haftasına gerçekleşecek şekilde ihalesini gerçekleştirdik.”

Esnaftan Teşekkür
Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkımın yapılacağı Belediye Sineması ve Belediye Kültür Sitesi’ndeki esnaflar, işyerlerini kaybedeceklerinden dolayı üzgün olduklarını, diğer taraftan daha güzel bir Ünye için bu dönüşümün yapılması gerektiği bilincinde olduklarını söyleyerek, “Gelecek nesle modern kültür sarayları, gençlik merkezleri olan bir Ünye’yi inşa etmek hepimizin görevi olmalıdır. Bizler Ünyeli olarak çok daha güzel bir Ünye için Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’ın yanındayız ve destekçisiyiz” yorumunda bulunarak tanınan ek süre için memnuniyetlerini ifade ettiler.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.