son haberler

Evde Ayrıştırma Projesi Ünye Geneline Yayılıyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2018 okunma

Evde Ayrıştırma Projesi Ünye Geneline Yayılıyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında belirlenen bazı pilot sitelerde başlatılan Evde Ambalaj Atık Ayrıştırma projesine yeni sitelerde katıldı.

Aralık 2017 tarihinde 7 sitede başlanan proje kapsamında belirlenen sitelere ambalaj atık toplama noktaları oluşturulmuş ve haftalık olmak üzere atık toplama işlemi uygulanmıştı. Aralık 2017 tarihinden bu yana pilot sitelerden toplamda 3 ton 180 kilogram atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Uygulamanın başarısı ile birlikte diğer sitelerden de katılım talepleri geldi. Bu kapsamda 7 site daha uygulamaya katıldı.

Bugün Ünye Belediyesi meclis salonunda site yöneticileri ile bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geri dönüşümün önemine değinerek sürecin zorlu ve sorumluluk gerektirdiğini söyledi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “ÜNYE GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA DA ÖRNEK BELEDİYE”

Başkan Çamyar yaptığı açıklamada “Ünye’miz Karadeniz bölgesinde bir ilk olarak nitelediğimiz öncelikle temiz kent sloganı ile yol çıkan bir şehir. Konteynerlerimizi yer altına almak sureti ile özellikle yaz aylarında oluşan bu çirkin görüntüyü tamamen ortadan kaldırmış bir yönetimiz. Alanda var olan konteynerlerimizi de Ünye’nin üst bölgelerdeki diğer mahallelerimize dağıtmak sureti ile o bölgelerde ki ciddi çevre kirliliğinin önüne geçmiş olduk. Bunu yaptıktan sonra özellikle ikinci kademe olan “Çöpü Çöpe, Geri Dönüşümü de Kutularına Atalım” sloganı ile yola çıktığımız yolculukta ilk etap olarak seçilen sitelerde başarılı bir şekilde evde geri dönüşümü başarı ile uygulayan bir belediye olduk. Bu kapsamda uygulamayı başarı ile yürüten site sakinlerini ve yöneticilerini de kutluyorum. Başta kâğıt, pil, yağ gibi atıkların geri dönüşümü mümkün. Bunları geri kazanmadığımız zaman ekonomiden tutun, çevre kirliği anlamında da ciddi kazanımlar elde etmiş oluyor. Cam şişe örneğini de veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, cam şişe bile doğada 4 bin yılda yok oluyor. Bu nedenle uygulamanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMDE KAZAN KAZAN İLKESİ

Ünye Belediyesi olarak evde geri dönüşümü hayata geçirirken, kazan kazan ilkesinden hareket ettiklerini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Geri dönüşüm firması topladığı ürünleri satarak gelir elde ederken, sitelerde kendisine bir gelir elde etmiş oluyor. Böylece hem çevre hem de dönüşüme katkı sağlayanlar kazanıyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.