son haberler

Fatsa’da Ziyaret Etti, Ordu’ya ‘Hayırlı Olsun’ Dedi

Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2017 okunma

Fatsa’da Ziyaret Etti, Ordu’ya ‘Hayırlı Olsun’ Dedi
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye ve Fatsa’da kurulan katı atık aktarma tesisleriyle ilgili açıklama yaptı. Beraberinde Fatsa Belediye Başkanı ile birlikte Fatsa’da kurulan aktarma tesisini inceleyen Başkan Enver Yılmaz ilçelerde artık gelişi güzel çöp dökülmeyeceğini söyledi.

İncelemelerin ardından Yılmaz şu açıklamayı yaptı;” Evsel atıkların ekonomik olarak çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi amacıyla Ünye ve Fatsa ilçelerimizde katı atık aktarma istasyonlarını kurmuştuk. Katı atık yönetim sisteminin en önemli kısımlarından birini oluşturacak Fatsa’daki aktarma istasyonunda incelemelerde bulunduk. Transfer istasyonlarımız son teknoloji kullanılarak imal edildi. Her bir transfer istasyonu uzaktan kontrol sistemi ile çalışıyor. Sistemde, atığın özelliğinden dolayı oluşabilecek kötü kokuları hapsedecek olan püskürtmeli koku giderici uygulamalar bulunuyor. Transfer istasyonun içinde gömülü kuyularda toplanan ve vidanjörlerle çekilen atık suları ve yıkama suları çevreye herhangi bir zarar vermeden arıtma tesislerine gönderilerek bertaraf ediliyor.
Yeni sistemle, Ünye, Fatsa ve arkasındaki ilçelerden düşük kapasiteli araçlarla toplanan çöpler, ilk önce bu istasyonlara getirilecek ve ardından bekleme yapılmadan büyük kapasiteli nakliye araçlarıyla Altınordu ve Ünye’deki katı atık ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerine sevk edilecek. Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’nde işlenen çöpler ise Ünye Çimento’ya satılmak suretiyle, hem çöp sorununu çözüp, hem de çöpten gelir elde eden bir kurum haline geleceğiz. Bu sistem sayesinde, bundan sonra ilçelerimizde gelişigüzel alanlara çöp dökülmesine izin vermeyeceğiz ve daha önce çöp dökülen alanları da kapatarak rehabilite edeceğiz. Daha temiz bir çevre için söz vermiştik. Ordu’da çöp sorununu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimize bölgemize hayırlı uğurlu olsun.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.