son haberler

Fevzi Çakmak Değişiyor

Yayınlanma Tarihi: 16 Şubat 2018 okunma

Fevzi Çakmak Değişiyor
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’nin 1969 yılından bu yana en büyük mahallesi olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde gözle görülür değişim mahalle sakinlerini de mutlu ederken Mahalle Muhtarı Hasan Çalışkan “bir kaç sene sonra Fevzi Çakmak bambaşka bir mahalle olacak” dedi.

Ünye’nin doğusunda bulunan ve sahil ile iç içe olan Fevzi Çakmak Mahallesi son yılların cazibe merkezi haline geldi. Mahallede başta eğitim kurumları olmak üzere sağlık tesisleri de bulunurken Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği kompleks de mahalleye artı değer kattı.

Gayri Resmi Nüfusu 15 Bin

Geçmişte Ünye’nin en büyük mahallesi konumunda bulunan ancak bugün Ünye’nin 3. büyük mahallesi olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde resmi nüfusun gayri resmi nüfusa oranla düşük olduğunu ifade eden Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan bu durumu şöyle açıkladı; “mahallemiz 1969 yılından bu yana hep birinci mahalle konumundaydı. Ancak son yıllarda vatandaşlarımız seçimlerde kendi köylerinde oylarını kullanmak için oturumunu aldırdı. Ordu’nun büyükşehir olmasıyla birlikte köylerin de mahalle olması nedeniyle belediye seçimlerinde geri gelen seçmen artık ikametini getirmedi. Bizim mahallede 12 ay boyunca oturan seçmen kendi eskiden köy olan mahallesinde oy veriyor. Bu nedenle 16 bini bulan nüfusumuz da daha az çıkıyor. Bizim mahallede oturan ancak ikameti köyünde olan 1800 seçmenimiz var. Bu tabi nüfus sayımızı olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

Ana Cadde Asfalt İle Buluşuyor

Karadeniz Sahil Yolu’na paralel olan ve alternatif yol olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nin ana caddesi Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt ile buluşturulması için çalışma başlatıldı. Hafta başında başlayan çalışmalarla ilgili bilgi veren Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan, “uzun zamandır yol ile ilgili çalışmamız vardı. Ancak Ünye’ye doğalgazın da gelmesiyle bu çalışmayı bir süre askıya aldık. Bu caddemizde doğalgaz da dahil alt yapı çalışması tabakhane köprüsünden Kefeli Camii’ne kadar tamamlandı. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız görüşme sonucunda asfaltlama çalışması başladı. Biz bu caddeyi dörde böldük ve kısım kısım aralıksız çalışma yürütülerek bu caddemiz asfaltlanacak. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. 8,5 metre genişliğinde asfaltlama çalışması yapılması mahallemize ve esnaflarımıza canlılık getireceğini düşünüyorum. Cadde üzerindeki esnaflarımız da işyerlerinde yapacakları düzenlemelerle caddenin güzel olacağına inanıyorum” dedi.

ATM ve PTT İçin Harekete Geçildi

Daha önce yapılan görüşmelerle PTT’nin bir şubesinin bu mahalleye açılması konusunda karar alınmıştı. Aradan geçen yaklaşık 6 aylık zamanda henüz faaliyete geçmeyen şubede de bir çalışma olduğunu söyleyen Muhtar Çalışkan, “biz cadde üzerinde PTT ve ATM için bir yerin devletimiz tarafından kiralandığını biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde buraya gelen yetkililer PTT’nin kısa bir süre sonra faaliyete geçeceğini ifade etti. Caddemizin asfaltlanmasının ardından beklediğimiz bu hizmet de ayağımıza gelecek. Bu da mahalleli olarak bizi sevindiriyor” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Fevzi Çakmak’a Değer Katacak

Ünye Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışması da yapıldığını ifade eden Muhtar Hasan Çalışkan, “Ünye Belediyemiz bir vatandaşımızla anlaştı. Arazisine kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 10 katlı ve 394 konutluk bir yaşam alanı yapılacak. Bu proje için de bize vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmekte. Tabi bu projenin muhatabı Ünye Belediyesi olduğu için biz de oraya gönderiyoruz. Bu projenin Fevzi Çakmak Mahallemizde yapılacağı haberi bile dikkatleri bu mahalleye çekmeye yetti. İnşallah kısa sürede hayata geçer ve vatandaşlarımız da ev sahibi olur” dedi.

Fevzi Çakmak Gelecek Yıl Tekli Eğitimde

Eğitim alanında da devletin ciddi yatırım yaptığı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde faaliyette olan bir ilkokulun yanı sıra önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan bir ilk okul ve bir lise bulunuyor. Okullardaki son durumu da değerlendiren Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan, “eski okulumuzun yerine yapılan okul inşaatımız bitti. Bu okul ikinci dönem açılacaktı ancak Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin Güney yeni yapılan okulun doğalgaz sistemine geçmesi talimatını verdi. Bu nedenle açılış önümüzdeki sene başına ertelendi. okulumuzun tek eksiği olan doğalgaz ile ısınması çözülüyor. Bu okulumuz tamamlandığında şu anda kullandığımız okul ortaokul, yeni yapılan okulumuz da ilkokul olacak. Eğitim Fevzi Çakmak’ta tekli sistem olacak. Bunun yanı sıra yine mahallemize yapılan ve tamamlanan bir lisemiz bulunuyor. Bu lisemiz de yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Biz mahallemizden geçen 1. hat dolmuşumuzun da güzergahını bu lisemize kadar uzattık. Böylelikle ulaşımda sorun yaşanmayacak” diye konuştu.

Fevzi Çakmak Mahallesi’ne Sağlık Kompleksi  

Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen Muhtar Hasan Çalışkan mahallede bulunan 1 nolu sağlık ocağının yerine yapılacak projeyi anlattı. Muhtar Çalışkan, “Ünye Belediyemiz Kaledere Mahallesi’nde bulunan 112 istasyonunun hizmet verdiği yerin tapusunu sağlık bakanlığından devralarak bizim mahallemizde bulunan sağlık ocağı yanındaki yeri Sağlık Bakanlığına devretti. Bakanlık da burada Ketem’i de içine alacak şekilde bir bina inşa edecek. Bu bina içerisinde Ketem’in yanı sıra sağlık ocağı da bulunacak. Biz şimdi buraya 112 istasyonunun kurulmasını da talep ediyoruz. Aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yerinde bakanlığa devredilmesi halinde buraya bir sağlık kompleksi kurulacağı inancındayım. Bu da sağlık alanında da mahallemizi cazibe merkezi bir mahalleye dönüştürecek” diye konuştu.

Sosyal Tesis Faaliyete Geçiyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yapılan ve mahallenin kullanımına sunulan sosyal tesisin faaliyete geçmesi için dernek kurma çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Muhtar Çalışkan “mahalle heyeti olarak dernek kurma çalışmalarımızı tamamladık. Fevzi Çakmak Sporumuz yararına bu sosyal tesisi faaliyete geçireceğiz” dedi.

Muhtar Çalışkan Emek Verenlere Teşekkür Etti

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan tüm bu hizmetlerin mahalleye kazandırılmasında emeği olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve ekibine teşekkür etti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.