son haberler

Fındık Hasadı Başladı

Yayınlanma Tarihi: 6 Ağustos 2017 okunma

Fındık Hasadı Başladı
Ekonomi
0

Üreticiler 2017 ürünü bahçeye inerek mahsulü toplamaya başladı. Ünye’de sahil kesim için 8 Ağustos olarak fındık toplama tarihi belirlenirken artan aşırı sıcaklar nedeniyle erken olgunlaşmadan dökülmeye başlayan fındık toplanmaya başlandı. Sahil kesimde bulunan bahçelerde artık fındık toplanıyor.

Kimi üreticiler kendisi fındığını hasat yapıyor, kimi üreticiler ise yevmiyeci tutuyor.

Bu sezon fındık rekoltesi Ordu için 700 Bin ton civarında belirlendi ancak son günlerde yaşanan hava değişimi nedeniyle birçok bölgede fındıklar olgunlaşmadan döküldü. Bazı yerlerde %30 kayıp olduğu belirtilirken ne kadar kayıp olduğu ise harmanda belli olacak.

Başkan Sarıkahraman Değerlendirdi

Fındıkta yaşanan gelişmeleri değerlendiren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, ” fındığın olgunlaşma sürecinde ani sıcaklık artışı oldu. Bu durum da fındığı olumsuz etkiledi. Olgunlaşma süreci geçirmeden fındığın dökülmesine sebep oldu. Bu da rekolteye yansıyacak. Şu an itibariyle fındık dökülmüyor. 8 Ağustos olarak sahil kesiminde fındık toplama belirlendi ancak üreticilerimiz bugün itibariyle hasada başladı. Bu sene doğa şartları aşırı sıcaklıklar bazı sorunları getirdi. Bundan yaklaşık 15-20 gün öncesinde yaşanan aşırı sıcaklıklar fındığın olgunlaşmadan dökülmesine neden oldu. Bunun rekolteye olumsuz yansıyacağını düşünüyorum ama yine de fındık harmana gelince belli olur” dedi.

2017 Yılı Hayırlı Olsun

Başkan Sarıkahraman ayrıca “2017 fındık sezonunun üreticilere, ihracatçılara, ticaret erbabına hayırlı olmasını diliyorum. Herkes için iyi bir sezon geçmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.