son haberler

Gazetecinin Ölümüyle İlgili Soruşturmada Önemli Gelişme

Yayınlanma Tarihi: 2 Nisan 2018 okunma

Gazetecinin Ölümüyle İlgili Soruşturmada Önemli Gelişme
Gündem
0

Ünye’de yayın yapmakta olan Okuyorum Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni İşletme Müh. Doğan Gündoğdu (57), 7 Eylül 2017 Perşembe günü Ünye Devlet Hastanesi acil servisinde hayatını kaybetmiş, Doğan Gündoğdu’nun kendisi gibi gazeteci olan oğlu Ulvi Gündoğdu ise babasının ölümüyle ilgili bir dizi ihmalleri olduğu gerekçesiyle bazı sağlık görevlileri hakkında Ünye Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Gazeteci Ulvi Gündoğdu’nun şikayetine ilişkin ön hazırlık yapan Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında şikayet olan sağlık görevlileriyle ilgili iddianame hazırlanması için kanunlar gereği Ünye Kaymakamlığı’na yazı yazarak “Soruşturma İzni” talebinde bulunmuş, Ünye Kaymakamlığı da yapmış olduğu araştırma neticesinde “Ön İnceleme Raporu” hazırlayarak haklarında şikayet olan doktorlar için “Soruşturma / Yargılama İzni” vermiş, Ünye Kaymakamlığı tarafından haklarında soruşturma izni verilen 3 doktor da Kaymakamlığın kararına karşı Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etmişti.

Ve Bölge İdare Mahkemesi Kararını Verdi

Ünye Kaymakamlığı tarafından haklarında soruşturma izni verilen doktorların itirazını değerlendiren Samsun Bölge İdare Mahkemesi, 3 ay gibi bir süre içerisinde kararını verdi. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararında ise doktorların itirazı reddedilirken, Ünye Kaymakamlığı’nın şüpheli doktorlar hakkında verdiği “Soruşturma İzni” onaylanmış oldu.

Son olarak, Samsun Bölge İdare Mahkemesi kararının Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesinin ardından, konuya bakan Cumhuriyet Savcısı’nın, şüpheliler hakkında iddianame hazırlamadan önce teknik ve bilimsel görüş edinmek için dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdiği öğrenildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Gazeteci Doğan Gündoğdu’nun oğlu Ulvi Gündoğdu, “Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu “Onay” kararı son derece önemli bir karardır. Bu kararın anlamı, babamın vefatıyla ilgili haklarında şikayetçi olduğum doktorların mahkeme huzurunda yargılanması gerektiğidir. Yani, Bölge İdare Mahkemesi de Ünye Kaymakamlığı gibi şikayetçi olduğum doktorların yargılanması için yeterli şüphe ve bulguların oluştuğunu onaylamıştır. İnşallah Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan rapor, bilime, hukuka ve hakkaniyete uygun bir rapor olur ve vicdanları rahatlatır.” dedi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.