son haberler

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2017 okunma

Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gündem
0

19 Eylül Gaziler Günü Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile başladı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören konuşmalar ve şiirlerle devam etti.

Atatürk anıtına Ünye Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği’nin çelenkleri sunuldu.

Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende konuşan Ünye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu “Sakarya Meydan Muharebesi’nin hemen ardından 19 Eylül 1921 yılında TBMM tarafından En Büyük Muharip ve En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze Gazilik ve Mareşallik onuru verilmiştir. Bu anlamlı günün anısına 19 Eylül Gaziler Günü tarihe geçmiştir. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı tarihimize altın harflerle yazılan geçmişimiz bizleri büyük devlet olma yüceliğine taşımıştır. Dolayısıyla her makamda hakkı ve her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan kahraman gazilerimize toplum olarak sahip çıkmalı ve saygılı olmalıyız” dedi.

Taşçıoğlu ayrıca Gazilere seslenerek “göğsümüzde taşıdığımız övünç madalyaları sorumluluğumuzu daha da artırarak sizleri vatan hizmetkarları yapmıştır. çünkü sizleri en zor durumda dahi vatan sağolsun diye bilen ve devletine sarsılmaz bir sadakat duygusuyla bağlanmış çelikten yapılmış bir kalesiniz. Üzerinde yaşadığınız cennet vatan toprakları kadar vatan olmayı hak etmiş toprak parçası yoktur” diye konuştu.

Gaziler Derneği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Bayılan Öğrenciye Başhekim Müdahale Etti

Bir öğrenci tören sırasında baygınlık geçirerek yere yığıldı. Hemen arkadaşları ve öğretmenleri tarafından müdahale edilen öğrenciye törende bulunan Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Güray Yılmaz ilk müdahaleyi yaptı. İmam Hatip Ortaokulu’nda okuduğu öğrenilen Erkan isimli öğrenci daha sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tören yapılan konuşmaların ardından sona ererken Protokol Gaziler Derneği’nde gaziler ile bir araya geldi.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Türkiye Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.