son haberler

Genç Çiftçilere Küçükbaş Hayvan Dağıtıldı

Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2017 okunma

Genç Çiftçilere Küçükbaş Hayvan Dağıtıldı
Ekonomi
0

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla 2016 yılında başlattığı  “Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi” 2017 yılında da devam ediyor.

Proje kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık|  Bakanlığınca kişi başına 30 bin TL olmak üzere, 2016 yılında İlimizde bulunan 216 genç çiftçimize yaklaşık 6,5 milyon TL değerinde hibe desteği sağlandı. 2017 yılı içerisinde ise, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 134, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 59, arı yetiştiriciliğinde 9, kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde 7, bitkisel üretim yetiştiricilik alanlarında 23 olmak üzere,  toplamda 232 genç çiftçimize yaklaşık 7 milyon TL değerinde destek sağlanacak. Böylece “Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi” ile İlimiz tarımına son iki yılda yaklaşık 13,5 milyon TL kaynak aktarılmış olacak.

Projede yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği haricindeki diğer tüm projelerin destekleme işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bugün itibarı ile 58 genç çiftçimize 1 milyon 740 bin TL değerinde 2.146 adet küçükbaş hayvanın dağıtımı da tamamlandı. Büyükbaş hayvanların teslimi ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli bir katkı sağlayan “Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi”, 2018 yılında da uygulanacak. İlimiz çiftçilerinin bu projeden en üst seviyede yararlanmaları için yürütülen çalışmalar devam edecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.