son haberler

Güney, Ağıdere’den Afrin Mesajı Verdi

Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2018 okunma

Güney, Ağıdere’den Afrin Mesajı Verdi
Gündem
0

Halk Buluşmaları kapsamında Ağıdere Mahallesi sakinleriyle buluşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 2004 yılında şehit olan Jandarma Komando Er İsmail Bulat’ın kabir ziyaretinde Afrin Şehitleri ve tüm şehitler için Kuranı Kerim okuttu.

Kaymakam Güney, “Bizler şehitlerimize ne kadar hakkıyla sahip çıkabilirsek, onların manevi hatırasını ve uğrunda şehit olduğu değerlere sahip çıkabilirsek, Afrin’de ülkemizin ikbali, istikbali, güvenliği ve selameti için seve seve göğsünü siper edip canını al bayrak uğruna feda eden kahramanlarımız olduğu gibi gelecekte de misliyle olacaktır.” dedi.

Halk Buluşmaları kapsamında mahalleleri ziyaret eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in 11 Şubat Pazar günkü durağı Ağıdere Mahallesi oldu.

-Şehit kabrini ziyaret-

Kaymakam Güney ve beraberindekiler ilk olarak 2004 yılında şehit olan Jandarma Komando Er İsmail Bulat’ın kabrini ziyaret ettiler. Şehidin kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim sonrası kısa bir konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Biz buralara bir veya iki yılda bir gelebiliyoruz. Ama sizler mahalleli ve köylü olarak şehidimize ve şehidimizin hatıralarına sahip çıkıyorsunuz. Onun manevi hatırasını, bizlere bıraktığı ve uğrunda şehit olduğu değerleri en güzel şekilde yaşıyor ve yaşatıyorsunuz. Afrin’de terör devleti kurma rüyasında hainlerle mücadele kapsamında kahraman 12 evladımızı şehit verdik. Bu vesile ile de tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Kederli ailelerine ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bizler şehitlerimize ne kadar hakkıyla sahip çıkabilirsek, onların manevi hatırasını ve uğrunda şehit olduğu değerlere sahip çıkabilirsek, Afrin’de ülkemizin ikbali, istikbali, güvenliği ve selameti için seve seve göğsünü siper edip canını al bayrak uğruna feda eden kahramanlarımız olduğu gibi gelecekte de misliyle olacaktır. Çünkü biz şehitlerimize sahip çıktıkça şehitlik noktasında insanlarımız gerektiğinde canlarını ülkesi, milleti ve bayrağı için feda etmekten bir an bile geri durmayacaktır. Ben tekrar şehitlerimize rahmet dilerken, iç güvenlikte terörle, anarşiyle ve teröristle mücadele eden güvenlik güçlerimize güç, kuvvet, dirayet ve metanet diliyorum. Yine sınır ötesinde mücadele veren kahraman ordumuza muzaffariyetler diliyor ve hepsini buradan dualar ile selamlıyorum. Sizlerinde dualarınızın onlarla olduğunu biliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.” dedi.

-Köy konağında vatandaşlarla buluşma-

Kabir ziyaretinin ardından Ağıdere Köy Konağı’na geçen heyet burada vatandaşların sorunlarını dinledi.

Burada vatandaşlara açıklamada bulunan Kaymakam Güney, Ağıdere Mahallesi’ne ikinci defa geldiğini ve çok memnun olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Benim Ağıdere Mahallemize ikinci gelişim. Yine geleneksel bir iftar programınız dolayısıyla ramazan ayında gelmiştik. Sağ olsun muhtarım çok kalabalık bir topluluğu güzel bir şekilde ağırlamış ve bizleri de güzel duygular ve anılarla yolcu etmişti. Bugün de yine sizler ile beraberiz. O sıcaklığı ve güzel ağırlamayı gördük. Muhtarımıza ve tüm köylümüze böyle otantik ve yöresel yemekler ile bolca zenginleştirilmiş unutamayacağımız güzel bir ortamda bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Muhtarımdan aldığım bilgiler doğrultusunda ve elimizde olan veriler ışığında kışın herhalde çok fazla mahallede ikamet etmiyorsunuz. Daha ziyade Ünye merkezdesiniz, Ama mahalleniz ile olan irtibatınız ve ilişkiniz devam ediyor. Mahallemizde baktığımız zaman huzur, güvelik noktasında en iyi mahallelerimizden bir tanesi, asayiş olaylarının yok denecek kadar az olduğu bir yer.”

Ağıdere Mahallesi sakinleri Kaymakam Güney’den; mahallelerinin isminin değiştirilmesi, bahçe ilaçlamaların belirli günlerde yapılması, maden çalışmalarının denetlenmesi ve yol sorunlarıyla ilgili çözüm istediler.

Kaymakam Güney, mahallenin isminin araştırılmasını ve eski Osmanlı arşivlerine bakılarak isminin değiştirilebileceğini söyledi. Bahçe ilaçlamaları konusunda ise ziraat mühendisleri inceleme yaptıktan sonra Kaymakamlık olarak Ağıdere Mahallesi için ilaçlama tarihi belirleyebileceklerini belirten Kaymakam Güney, maden çalışmaları konusunda İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk’ten, Ünye’deki çalışan maden ocaklarının kime ait olduğu, ruhsatı ve yerlerini belirleyerek harita üzerinde çiziminin yapılmasını istedi.

Toplantı sonrası Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi’nin işletmeciliğini yaptığı Mavi Deniz’e geçen heyet burada çay molası verdi. Adnan Sobi, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e sürpriz yaparak memleketi Arhavi’den getirttiği Laz Böreği ve Hamsili Ekmeği ikram etti. Bu sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kaymakam Güney, Sobi’ye teşekkür etti.

Kaymakam Güney başkanlığındaki toplantıya; İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Ağıdere Mahalle Muhtarı Muhittin Ocak, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.