son haberler

Hafızlar Ünye’de Kampa Girdiler

Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2015 okunma

Hafızlar Ünye’de Kampa Girdiler
Gündem
1

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak girişimleriyle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hafızlar Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinde kampa girecek.

Ünye Yüceler Mevkiinde bulunan Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinde kampa girecek öğrencilere hafızlık pekiştirme, Arapça, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Kelam, Tashih-i Huruf, Dini Musiki ve mesleki yeterlilik gibi 1 ay boyunca takviye dersler verilecek.

Kamp öncesi Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılış programı gerçekleştirildi. Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Temsilcisi Eğitim Uzmanı Lokman Ak, Ünye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aykut Fidan, daire amirleri, okul müdürleri ve hafız öğrenciler katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasıyla kampa ilişkin bilgiler veren Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Öztürk; “Bu kampta öğrencilerimize mesleki derslerin yanında hafta sonları ve öğleden sonra sosyal, kültürel etkinlikler ve geziler düzenlenecektir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak girişimleriyle, hafızlığını bitirmiş olan gençlerimizin, daha nitelikli ve donanımlı yetişebilmeleri için hafızlık proje Anadolu imam hatip liseleri açılmıştır. Şu an Türkiye’de aktif olarak eğitim veren 9 hafızlık proje okulu vardır. Bu seçkin okullardan birisi de okulumuz Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Hafta içi ve hafta sonu kurslarımızda, hafızlık pekiştirme, Arapça, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Kelam, Tashih-i Huruf, Dini Musiki ve mesleki yeterlilik gibi öğrencilerimize takviye dersler veriyoruz. Öğrencilerimizin sosyal, sportif ve sanatsal yönlerini açtığımız kurslarla destekliyoruz. Özellikle üniversiteye hazırlık kurslarıyla, hafız öğrencilerimizi akademik olarak da geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Temsilcisi Eğitim Uzmanı Lokman Ak’da açıklamalarda bulunarak, projenin amacına ilişkin bilgiler vererek; “2006 yılında Diyanet Vakfımızla eğitim iş birliği kapsamında Anadolu İmam Hatip Liseleri’nde okuyan öğrencilerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik bir program imzaladık. Bu sene bu programın dokuzuncusunu yapıyoruz. Bu sene farklı bir çalışmamız var. Toplamda 17 ilde 1000 öğrenci ve 150 öğretmen üzerine bir proje oluşturacağız. 7 okulumuzda 350 erkek öğrencimiz kursa alındı, 3 kız imam hatip okulumuzda 150 kız öğrencimiz, bunun yanında Erzurum, Malatya ve Rize’de Arapça öğreten hafız öğrencilerimiz sizin gibi kamptalar. Diğer taraftan proje amaç okullarında okuyan kız ve erkek öğrencilerimiz, Erkek öğrenciler Bursa Gemlik’e, Kız öğrencilerimiz İzmit’e aldık. Sizde memleketin Hakimi, Savcısı, Kaymakamı, Valisi, Vaizesi, adam gibi din adamı olacak, Dünya’ya yön verecek ve önderlik yapacak ideal insanların yetiştirilmesine yönelik bir projedir. İslam’ın temeli bir şekilde Peygamber Efendimiz ile başlayan bir süreçtir ve bu süreci en iyi şekilde devam ettirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Son konuşmayı yapan Ünye kaymakamı Mustafa Demir ise öğrencilere nasihatte bulunarak, Ünye’yi gezmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu ve gittikleri yerlerde ailelerine selam götürmelerini dile getirdi. Demir; “Bu okulun başlangıcını spor okulu olarak düşünmüştük ama gerekli sayıyı yakalayamayınca bir arkadaşımızın da fikri ile beraber böyle bir şey düşünüldü ve araştırıldı. Nitece itibari ile gerekli işlemler yapıldıktan sonra siyasi büyüklerimizin de yardımıyla okulumuz bu şekilde açıldı. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Siz değerli arkadaşlarımızda Ünye’nin her yerini gezin araştırın Ünye çok güzel bir şehirdir, bizden de ailelerinize selamlarımızı götürün” dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.