son haberler

Halk Eğitim’den Kırsal Turizm Kursu

Yayınlanma Tarihi: 6 Şubat 2018 okunma

Halk Eğitim’den Kırsal Turizm Kursu
Eğitim
0

Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çeşitli alan ve dallarda düzenlediği kurslarına bir yenisini daha ekledi.

Turizme yönelik olan Kırsal Turizm Kursu 23 kursiyer ile başladı. Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi’nin öğreticilik yaptığı kursun açılışına Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ve Ünye İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erdoğan da katıldı.

“Açmadığımız Bir Bu Kurs Kalmıştı”

Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan müdürlük olarak mesleki ve teknik olarak açtıkları kurs sayısının 136 kursiyer sayısının ise 3274, genel kurs sayısının 355 kursiyer sayısının ise 7592 olduğunu belirterek, ” Kırsal Turizm Etkinlikleri Kursu 88 saatlik bir kurstur. Bu kursu alan meslek elemanları; konuklara Türkiye’nin coğrafi özelliklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini, Anadolu’nun tarih öncesi çağlarını ve Anadolu da yaşamış uygarlıkları tanıtabilen birey olarak yetişir. İstihdam Alanları : mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, konaklama seyahat alanlarında yöresinde tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma faaliyetlerini yapabilirler.  Bu sertifikaya sahip olanlar TKDK da proje yaparlarsa belgesi olmadan proje yapanların 10 puan önüne geçiyor. Şu ana kadar Halk Eğitim olarak 490 kurs açtık. 10866 kursiyer katıldı. 355 genel kurs 7592 kursiyer, Mesleki ve teknik kurs sayısı136 kursiyer sayısı 3274′ tür. 8 sınıf Destekleme kursu toplam öğrenci sayımız 1. Dönem 243 kayıt. 6 şube KPSS il bir engelli KPSS kursumuz var. Şu an yoğun olarak servis araçları sürücülerine eğitim veriyoruz 1. Grup Tekkiraz’da idi. 2. Grup bu akşam Yalı’daki binamızda başlıyor” diye konuştu.

Müdür Erdoğan ayrıca Ünye Halk Eğitim Merkezi olarak kurs başvurularını internet ortamından alan tek merkezin Ünye olduğunun da altını çizdi.

“Bu Kurs Ünye’nin Tanıtımına Katkı Sağlayacak”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Halk Eğitim Merkezi’nin her alanda vatandaşların talebine cevap veren kursları hayata geçirdiğini ifade ederken, “Kırsal Turizm Kursumuz da Ünye’nin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü biz öğretmenler tayin olduğumuz bölgede göreve başlar başlamaz oryantasyon eğitimi alıyoruz. Bu da o bölgeyi yakından tanımak demek. Bu kursumuz da Ünye’yi yakından tanıyarak gelecek turistlere güzel tanıtım yapılmasına vesile olacaktır. Ünye’nin Ayenikola’dan başlayan ve Kale ile sona eren tarihi mekanlarını tanıtırken ihtiyacınız olan bütün bilgileri bu kursta alacaksınız” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.