son haberler

Hastane Taşınıyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2015 okunma

Hastane Taşınıyor
Gündem
0

Yapımı tamamlanan yeni Ünye Devlet Hastanesi’ne taşınma işlemi başladı. 1 Eylül’den itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlayacak hastane ile ilgili bilgi veren AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, “1 Eylül’den itibaren yeni hastanemizde sağlık hizmetlerine devam edilecektir. Böyle bir sağlık tesisini Ünye’mize kazandırmaktan mutlu ve sevinçliyiz” dedi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye’ye yapılan, yapılmakta olan ve planlanan yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada, hastanenin 1 Eylül itibaren ile yeni binada hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Hayatını fındığa adayan ve her şeyini fındığa bağlayan gönlü ve eli cömert, bayrağına ve milletine sıkı sıkı bağlı, her daim Allah’a hamd eden bölge halkına; Fındık hasadıyla ilgili bereketli ve kazasız bir sezon geçirmelerini dileyen İlçe Başkanı Ergün; “Devletimiz ve Milletimiz üzerinde hainlik ve kahpeliklerle ortaya konan siyaset mühendisliği ile, türlü oyunlar oynandığı bugünlerde şehitler vermekteyiz. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Elbette ki bu menfur saldırıların hiçbir sonuç vermeyeceğine ve devletimizin ilelebet payidar kalacağına dair inancımız ve azmimiz tamdır” dedi.

ak_parti_unye_ilce_baskani_arif_ergun“Hastane Bölgemize Hayırlı Olsun”
Ünye’nin hatta bölgenin sağlık sektöründe en büyük hizmetlerinden biri olan Ünye Devlet Hastanesi’nin tamamlandığını ve taşınma işleminin başladığını ifade eden Ergün; “Tüm bölge halkımız tarafından merakla beklenen 300 yataklı yeni Ünye Devlet Hastanemiz Ünye’mize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. 1 Eylül’den itibaren yeni Hastanemizde sağlık hizmetlerimize devam edilecektir. Böyle bir sağlık tesisini Ünye’mize kazandırmaktan mutlu ve sevinçliyiz. Emeği geçenlere özellikle Sn. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey’e katkılarından dolayı şahsım ve Ünye halkı olarak şükranlarımızı sunar teşekkür ederiz” dedi.

“Tabakhane Görsel Güzelliği İle Konuşulacak”
Tabakhane Deresi’nde ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının başladığını ve hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün; “Tabakhane Deresi Islah projesi 12 trilyon liralık iç taban betonlamasının 29 Mayıs’ta ihalesi yapıldı ve 10 gün öncede proje müteahhidine yer teslimi yapıldı. Süresi 500 gün olarak belirlendi. Böylece Tabakhane Deresi daha temiz ve daha dolu gözükerek görsel güzelliği ile konuşulacak. Tabakhane Deresi üzerinde yine karayollarının yaptığı 3 km. uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni yolda sıcak asfalt çalışmalarına devam edilmekle birlikte Eylül ayı sonunda bitirilmesine çalışılıyor. Böylece Ünye-Niksar Yoluna alternatif bir yol daha kazandırılmış olacak. Hem trafik rahatlayacak hem de Ünye’mizin planlı yapılaşmasına katkı sağlanacak” dedi.

Nuriye’nin Dolmuş Çilesi de Bitiyor
Nuriye Mahallesi sakinlerinin aylardır sıkıntısı olan mahalleye giriş yolunun ve dolmuş yolunun asfaltlama çalışmalarının Karayolları tarafından sürdürüldüğünü belirten Ergün, “Asfalt çalışması tamamlanması ile Nuriye Mahallesi sakinlerinin ve dolmuş hattı esnafının istekleri yerine getirilmiş oldu” dedi.

OSB İçin Çalışmalar Sürdürülüyor
Ünye’ye gelen Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çözecek olan ve yaklaşık 11 milyon TL’ ye mal edilen 500 kişilik Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kız yurdunun 2015 – 2016 öğretim yılında öğrenci alımlarına başlayacağını, üniversite için tahsis edilen 350 dönümlük arazide binaların yapılması için rektörlükle görüşmelerin sürdürüldüğünü dile getiren İlçe Başkanı Ergün, Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için girişimlerin de devam ettiğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin organize sanayi bölgesi için istimlâk edilen Cevizdere mevkisinde ki araziyi satın alarak bir engeli ortadan kaldırdığını ifade eden Ergün, “Organize Sanayi Bölgesi için gerek maliyet gerekse yerleşim için daha uygun olan bir arazinin tahsisi ile ilgili dilekçemizi önümüzde ki hafta bakanlığa veriyoruz. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için belirlenen yeni yerle ilgili bir problem gözükmemektedir. Başbakan Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve teşkilatımız bu konunun takipçisidir” dedi.

İlçe Başkanı Ergün ayrıca, kapalı pazaryerinin taşınması ile birlikte yatırım planına alınan Ünye Kültür Sarayı Projesi’ne derhal start verileceğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bayramca Mahallesi’nde planlanan 5 milyon liralık içinde Olimpik Yüzme Havuzu da olan İlçe Gençlik Merkezinin 2015 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.