son haberler

“Hedefimiz Mutlu, Huzurlu, Turizm Kenti Akkuş”

Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2015 okunma

“Hedefimiz Mutlu, Huzurlu, Turizm Kenti Akkuş”
Gündem
0

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, görev süresinin birinci yılını değerlendirdi. Hedeflerinin sorun değil çözüm üreten bir yönetim anlayışı olduğunu ifade eden Demirci, “Mutlu insanların yaşadığı turizm kenti bir Akkuş için çalışıyoruz” dedi.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, göreve geldikleri günden bu yana geçen bir yılı düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İsmail Efiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve basın mensuplarının katıldığı değerlendirme toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

“Bize Güvenenleri Mahcup Etmedik”
30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde hemşehrilerinin 5 yıllığına Akkuş’u yönetmeye, kendilerine hizmet etmeye yetki verdiğini hatırlatan Başkan İsa Demirci, “Değerli hemşehrilerime, bir kez daha teveccühlerinden dolayı teşekkür ederken geride kalan bir yılda da onların güvenini boşa çıkartmamak için gece gündüz ekibimizle çalıştığımızı ifade etmek isterim” dedi. Bir yılın daha çok planlama ile geçtiğini ifade eden Başkan İsa Demirci, “Önümüzdeki 4 yılın programını oluşturarak hedeflerimizi belirledik. Hemşerilerimiz bundan sonraki yıllarda Akkuş Belediyesi’nin, büyükşehir belediyesinin ve merkezi hükümetimizin yapacağı hizmetleri ilçemizde hissetmeye başlayacaktır” diye konuştu.

“Eskisini Satıp Yeni İş Makineleri Aldık”
Ordu’nun Büyükşehir olması ile birlikte belde belediyelerin kapandığını ve ilçe belediyelerinin hizmet alanının genişlediğini ifade eden Başkan Demirci, “Beldeden mahalle olan yerlere hizmet noktaları oluşturduk. 2 başkan yardımcısı ve 10 birim müdürü ataması yapılarak da çalışma ekibimizi kurduk.

Kısa bir zaman diliminde yapılanmamızı tamamlayarak arazide çalışmaya başladık. Belediyemize, meclis toplantısı yapacağı 50 kişilik salon kazandırdık. Belediyemizin araç parkını yeniden dizayn ettik.

Belediyemize külfet getirecek, ekonomik ömrünü doldurmuş araç ve iş makinelerinin bir bölümünü ihaleye çıkartarak satışını gerçekleştirdik. Ekonomik ömrünü doldurmuş araç ve iş makinelerini satarken belediyemize yeni araç ve iş makineleri de kazandırdık” dedi.

“Birinci Önceliğimiz Yol”
2014 yılında birinci önceliği yol çalışmalarına verdiklerini kaydeden Başkan Demirci, “Bu kapsamda ilçe belediyesi olarak; 2 km Sathi kaplama asfalt yol, 23 km Filler malzeme ile stabilize yol, 12 km Bakım onarım (genişleme), 13 km Tesviye yol, 156 km Orman malzemesi ile bakım onarım, 37 km yol Kanal temizliği, 135 km Reglaj, 2.650 m2 parke yol olmak üzere 2014 yılında çalışma yapılan yolların uzunluğu ise toplam 380 km’dir” dedi.

“Karla Mücadelede Tarihi Başarı”
Çaldere Mahallesi’nde ve Salman Mahallesi’nde 2 adet taş kırma ocağı ruhsatı aldıklarını ve buraya kuracakları konkasör ile mahalle yollarının bakım ve onarımı için malzeme teminini ekonomik olarak temin edeceklerini ifade eden Başkan Demirci, kış mevsiminde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan karla mücadeleden de başarıyla çıktıklarını söyledi. Tarihinde ilk defa Akkuş’ta 25 adet iş makinesi ile karla mücadele yapıldığını belirten Demirci, “Karla mücadelede yapılan çalışma halkımız tarafından tam not almıştır” dedi.

“Hanımlar Lokalini Hizmete Açtık”
“Her şey temiz bir Akkuş ve temiz bir çevre için” düsturuyla hareket eden bir belediye olarak temizlik ve çevre konusunda özenli bir çalışma yürüttüklerini belirten Demirci, “Merkezde ve mahallelerde kullanılmak üzere150 adet çöp konteynırını ilçemize kazandırdık. Akkuş’ta önemli bir eksik olarak gördüğümüz, hanım kardeşlerimizin ilçe merkezine geldiğinde istirahat edebileceği, çocuğunun bakımını yapabileceği, yağmurlu ve soğuk havalarda misafir olabileceği, hanımların kardeşlerimizin her daim kendi aralarında etkinlik yapabileceği bir hanımlar lokalini hanım kardeşlerimizin hizmetine sunduk.

Hanımlara yönelik programlarımız oldu. Konser, konferans, tiyatro, gezi, vb gibi. İlçemize Ünye istikametinden girişte eski fabrika lojmanları vardı. Çok çirkin ve kötü görünümü olan eski binalar fen işleri müdürlüğümüz tarafından yıkılarak çirkin görüntüler ortadan kaldırıldı” dedi.

“Su Sorunu Tarih Oldu”
Akkuş’ta her yıl şehir merkezinde yaşanan su sorununu 2014 yılında OSKİ ile birlikte çalışarak çözdüklerini belirten Başkan Demirci, başta eğitim olmak üzere spor faaliyetlerine de destek vererek Belediye sporu aktif hale getirdiklerini ve 4 branşta (voleybol, güreş, bedminton ve masa tenisi) takımları ile müsabakalara çıkmalarının sağlandığını söyledi.

“Birlikte yöneteceğiz dedik ve öyle yapıyoruz” diyen Başkan İsa Demirci, ilçemiz ve ilçe dışındaki STK’larla ve muhtarlarla sık sık bir araya geliyoruz. Onların projelerini destekliyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve barınma yardımları yapıyoruz” dedi.

40 KM Sıcak Asfalt
2015 yılında Akkuş’ta hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları da anlatan Demirci, “Tekke Tepesi Mesire Alanı’na otel ve bungalov ev ponjesi, Argan Yaylası’na seyir terası projesi. Kapalı yöresel ürünler köylü pazarı projesi, belediye hizmet binası tadilat projesi, Akpınar Mahallesine halı saha projesi, Salman Mahallesine düğün salonu projesi uygulamak üzere çalışmalarımızı başlattık. Yine 2015 yılı yol programımızı yaptık ve havaların düzelmesi ile birlikte yoğun bir çalışma sürecine gireceğiz. 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi ise Akkuş’ta 40 km sıcak asfalt, 30 km satıh kaplama, 95 km filler malzeme ile stabilize yol çalışması olacak” dedi.

200 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu
Basın toplantısında kamu yatırımlarına da değinen ve bunların takipçisi olduklarını kaydeden Başkan Demirci, “Sağlık Bakanlığı tarafından ilçe merkezine ve Akpınar Mahallemize toplum sağlığı merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilçe merkezine 200 kişilik kız öğrenci yurdu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından ilçe merkezine kapalı halı saha, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Salman Mahallemize jandarma karakol binası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilçe merkezine trafo merkezi, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından ilçe merkezi ve 4 mahallemizin haritasının yenilenmesi, jeolojik-Etüd çalışması ve imar planı yapım çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imam-hatip ortaokulu açılacak” dedi.

Görev süresinde geride kalan bir yılı ve 2015 çalışma programını açıklayan Başkan İsa Demirci sözlerini Akkuş için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışacaklarını belirterek tamamladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.