son haberler

Herkes Gibi Onları da Gururlandırdı

Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2017 okunma

Herkes Gibi Onları da Gururlandırdı
Gündem
0

www.ünyetv.net / ÖZEL HABER

Ampute Milli Takımımızın Dünya Şampiyonu olması herkesi sevince boğarken Ünyeli Engelliler de bu sevince ortak oldu. Bu başarıyla engelin bedende olmadığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Ampute Milli Takım’ı, Avrupa Şampiyonası’nda finalde İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Herkesi gururlandıran, tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran bu koca yürekli kahramanlarının hepsinin ayrı bir hayat hikayesi var. Kimi vatanını savunurken hain bir pusuda ayağını kaybetmiş, kiminin ise doğuştan bir ayağı yok. Yokluk içinde verilen mücadele ile büyük başarı herkes gibi Ünye’deki engellileri de gururlandırdı.

Bu Ruhla Çalışıyoruz

Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya Ünye Haber Gazetemize özel yaptığı açıklamada “Ampute Milli Takımımızı canı gönülden yürekten tebrik ediyoruz. Türkiye’de ve Dünya’da olmayacak şeyi başardılar ve engellilerin neler yapıp yapamayacağını bütün Türkiye’ye ve Dünya’ya kanıtladılar. Aynı şekilde sağlam milli takımımız vardı aradaki farkı gördük yani engelli arkadaşlarımızın daha fazla inançla daha fazla iyi bir ruhla neler yaptığını gördük. Aynı şekilde Ünye’de bizde Bedensel Engelliler Spor Kulübü olarak 2013’te çıktığımız bu yolda belki hep hayalle başladık. Bir oturacak sandalyesi dahi olmayan bir kulübün şuan 2 Milyon TL üzerinde bir yatırımı vardır” dedi.

108 Kulüp Arasında İlk 15’teyiz

Başkan Yerlikaya, “Çok ciddi sporcular yetiştirdik, beş dalda çok ciddi sporcularımız var. Okçuluk başta olmak üzere iki yılda Türkiye’nin 108 kulübü arasında ilk 15’inde yerini almıştır. Ve her dönem finalde sporcularımız finale kadar yükselmiştir. Bizler Ünye’de ve Türkiye’de engelli sporuna bugün baktığında düne kadar Ampute Milli Takımımızın maçları kenar sahalarda oynanırdı. Ailelerden başka hiç kimse izlemezdi. Biz o akşam gördük kırk bin kişi stadı doldurunca. Hakikaten Türkiye’de engellinin nasıl başarıya koştuğunu inançla ayakları olmasa da neyin ne olduğunu gösterdik. Bu bizler için bir zaferdir. Şuan aynı şekilde Ünye’de bizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Antrenmana zoraki davet ediyoruz ki yarın bu çocuklar Ünye’ye mutlaka ve mutlaka Dünya şampiyonu olarak okçulukta geri döneceğiz. gelip izlesinler ve iddia ediyorum Türkiye’nin en güzel okçuluk salonlarından biri Ünye’de ve Türkiye’de çok az sayıdadır. Bize bunu kazandıran değerli büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Başta buranın ilk mimarı Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ne kadar teşekkür etsem azdır. Tabi ki Bakanımız Numan bey’in çok ciddi katkıları olmuştur. Belediye başkanımızın da çok ciddi katkıları olmuştur ama bunlar katkılarla tabi ki olmuyor bu çocukların alkışlanmaya ihtiyacı var” dedi.

Ünye’den 3 Sporcu Milli Takım Adayı

Başkan Yerlikaya ayrıca Ünye’den de sporcuların Milli takım yolunda olduğunu ifade ederek, “güzel bir mekanımız var. Milli takım hocalarımız buraya gelerek salonumuzu gördüler. Çok güzel bir salon olduğunu ifade ettiler. Sporcularımız çok ciddi bir yükseliş trendindeler ve 3 tane milli sporcumuzu okçuluk engelli milli takım aday kadrosuna önümüzdeki günlerde davet edeceklerini bize ifade ettiler.  Profesyonel anlamda okçuluk sporunda 28 kişi sporcumuz var. Amatörce olarak ise 82-83 civarında sporcumuz mevcut” dedi.

A Milli Takım’da Ampute Milli Takımımız Gibi Ruh Yoktu

Dünya Kupası Eleme maçlarında üst üste aldığı yenilginin ardından Türkiye’yi hüzne boğan A Milli takımının üzüntüsünün ardından Ampute Milli Takımının bu üzüntüyü sevince dönüştürdüğünü ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek,” 1992 yılından beri Ünye’de engelli olarak bu camianın içinde mücadele etmiş bir insan olarak bugünkü gelinen noktayı gurur verici ve çok başarılı buluyorum. O hafta içinde hatırlarsanız milli takımımızın Trilyonluk ayaklarının maçları da vardı. Bizi ne kadar utandırdıklarını gördük. Hiçbir ruh, hiçbir özveri, hiçbir çaba sarf etmeden 3-0 yenilerek bizleri utandırdılar. Ama aynı hafta içinde tek bacakları olmayan Ampute Milli Takımımız 3 net galibiyet ile farklı bir ruh taşıyordu. Bu takım hep kafaya oynayacak bir takım çünkü hakikaten vatan savunmasını savunur gibi kalelerini savunuyorlar, düşmana saldırır gibi atak yapıyorlar. Yani ben onlardaki o yüreği gördüm, tek ayakları olmasına rağmen çıktılar aslanlar gibi Polonya’yı yendiler, finalde İngiltere’yi yendiler Almanya’yı yendiler ve bugün sağlam takımımızın bizi düşürdüğü o rezil durumdan Ampute takımımızın ortaya koyduğu güzel performans sonucunda şampiyon olmasıyla biraz olsun o kara günleri atlatmış olduk. Ben o yüzden bütün ampute sporcularımıza teşekkür ediyorum. Buradan bir mesaj vermek istiyorum. Bizim başarılı olacağımıza ihtimal vermeyenler o gece ampute milli takımımızın başarısı ile bizimde başarılı olacağımıza inansınlar. Hatta her biri trilyonlarla ölçülen takımın Ülkemize yaptığı katkıya bakın, bir de tek bacağı olmadan şampiyon olan takımımızın yaptığına katkıya bakın.  Bütün yetkililerden birim amirlerinden bizi o kategoriye göre değerlendirmelerini istiyorum. Çünkü burada hakikaten çok iyi sporcularımız var bizim mesela bende bir müddet onların içinde bu sporu yapmış bir insan olarak sağlık nedeniyle bırakmış bulunuyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.