son haberler

‘İhmal Var’ Dedi Dava Açtı, Bakanlık da Soruşturma Başlattı

Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim 2017 okunma

‘İhmal Var’ Dedi Dava Açtı, Bakanlık da Soruşturma Başlattı
Gündem
0

Gazeteci Ulvi Gündoğdu babası Doğan Gündoğdu’nun ölümüyle ilgili ihmal olduğunu belirterek dava açtı. Dava devam ederken Bakanlık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ünye’de  yayın hayatını sürdüren Okuyorum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İşletme Mühendisi Doğan Gündoğdu 7 Eylül Perşembe günü ağzındaki anjiyo ödem şikayetiyle Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisine gitmiş ve burada solunum yollarının kapanması sonucu oksijensiz kalarak hayatını kaybetmişti.

Gazeteci Doğan Gündoğdu’nun oğlu Gazeteci Ulvi Gündoğdu babasının ölümüyle ilgili bir dizi ihmal olduğu gerekçesiyle savcılığa giderek suç duyusunda bulundu.

Savcılık soruşturması sürerken konuyla ilgili Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nün de bir soruşturma başlattığı öğrenildi.

Doğan Gündoğdu’nun oğlu Ulvi Gündoğdu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “7 Eylül Perşembe günü sabah erken saatlerden akşam babamın vefatına kadar geçen sürede hep yanındaydım. Babama bir şey olmasın diye adeta çırpındım, uğraştım. Ama aynı hassasiyeti Acil Servisteki görevlilerin göstermediğini söylemek isterim. Bunu gözlerimle gördüm, yaşadım. Sanki ben doktormuşum gibi onları yönlendirmeye çalıştım. Babam Doğan Gündoğdu’ya Acil serviste geç müdahalede bulunulduğu kanaatindeyim. Ortada bir kasıt olduğunu düşünmüyorum fakat bence yapılması gerekenler zamanında ve doğru bir şekilde yapılmadı. Sonuç olarak ise sağlam bir bünyeye sahip olan ve hayatında doğru düzgün ilaç ve hastane yüzü görmemiş olan babam 57 yaşında hayatını kaybetti” dedi.

Acil serviste babasının vefatından önce ve sonra yaşadığı tarifsiz acıya rağmen hiçbir taşkınlık yapmadığını, kimseye sataşmadığını, saygı içerisinde herkesin işini yapmasını beklediğini vurgulayan Ulvi Gündoğdu temel ihmalin aynı gün sabah saatlerinde ve öğleden sonra gittikleri bir uzman doktordan kaynaklı olduğunu da iddia ederek, “Uzman Doktor eğer babamı başka bir doktora sevk etseydi babam ve ben buna riayet ederdik. Ama O öyle yapmadı” dedi.

Olay gününe ait tüm yaşananları Savcılığa verdikleri dilekçede ayrıntılarıyla anlattıklarını ifade eden Ulvi Gündoğdu, “Soruşturma gizlilik içinde yürütüleceği için burada çok ayrıntıya girmek istemiyorum fakat konunun sonuna kadar takipçisi olacağım ve başlattığımız hukuki mücadelemizde adaletin tecelli etmesini bekleyeceğim.” dedi.

Bakanlık Soruşturuyor

Gazeteci Gündoğdu ayrıca savcılığa suç duyurusunun ardından Sağlık Bakanlığının da olayı soruşturduğunu belirterek “Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturmanın sonucunu da merakla bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.