son haberler

İki İlçede Tır ve Kamyon Geçişlerine Düzenleme

Yayınlanma Tarihi: 21 Kasım 2015 okunma

İki İlçede Tır ve Kamyon Geçişlerine Düzenleme
Gündem
0

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: “23 Kasım 2015 Pazartesi gününden itibaren artık Fatsa ve Altınordu ilçelerinde kamyon ve tırların sabah 07: 00-09: 00, akşam 16: 00-20: 00 saatleri arasında geçiş yapmaları yasaklandı”

Ordu’da Fatsa ve Altınordu ilçesi şehir geçişlerinden trafiğin rahatlaması için kamyon ile tırlara sabah ve akşam saatlerinde yasak getirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) Projesi’nin devreye girmesinin ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin aldığı kararla artık kamyon ve tırların Fatsa ve Altınordu ilçelerindeki şehir merkezlerinden günün belirli saatlerinde geçiş yapabileceklerini açıkladı. “TEDES Projesi’nin devreye girmesi ile birlikte sayısal veriler daha sağlıklı elde edilmeye başlandı” diyen Yılmaz, “Karadeniz Sahil Yolu’ndan günlük ortalama 100 bin civarında araç geçmekte ve günün belli saatlerinde bu araçların yüzde 60’ını kamyon ve tırlar oluşturmaktadır” dedi.

Yaşanan yoğunluğun şehir içi ulaşımda büyük sıkıntılar ortaya çıkardığına dikkat çeken Yılmaz; “23 Kasım 2015 Pazartesi gününden itibaren artık Fatsa ve Altınordu ilçelerinde kamyon ve tırların sabah 07: 00-09: 00, akşam 16: 00-20: 00 saatleri arasında geçiş yapmaları yasaklandı” diye konuştu.

Yılmaz, uluslararası karayolu olarak kullanılan Ordu ili sahil yolunda zaman zaman kamyon ve tırlar nedeni ile özellikle şehir merkezlerinde büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, “Bu yoğunluk çevre yoluna sahip Ünye’de olmuyor. Ancak Fatsa ve Altınordu ilçelerimiz bundan en fazla etkilenen bölgeler. UKOME’nin aldığı son kararlardan biri de şehir merkezlerinden geçen uluslararası karayolu güzergahındaki kamyon ve tırların oluşturduğu yoğunluk. TEDES’in devreye girmesi ile birlikte iki günlük süre içerisinde ilimizden geçen araç yoğunluğunun çok fazla olduğu görüldü. Sahil yolumuzdan günlük ortalama 100 bin arasında araç geçiyor. Bu araçların belli saatlerde yüzde 60’ının kamyon ve tır olduğu tespit edildi” ifadesini kullandı.

UKOME’nin aldığı kararla Fatsa ve Altınordu ilçelerinde bu saatler arasında kamyon ve tırların şehre girmesinin yasaklandığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu çerçevede TEDES’le birlikte şehirde çok ciddi bir rahatlama olacağını düşünüyoruz. Bu uygulamayı da 23 Kasım 2015 Pazartesi günü başlatacağız. Bu zamana kadar da gerekli duyurular yapılacak ve kamuoyu bilgilendirilecektir. Birimlerimiz bu tarihe kadar da kamyon ve tırların karayolu kenarlarından nerelerde ikamet edeceklerini bildirecekler ve tedbirleri alacaklar. Şoför arkadaşlarımız da bunu bilecekler ve buna göre yolculuklarını ayarlayacaklardır. Bu uygulamayı ilerleyen süreçte yaz ve kış saatleri olarak yeniden değerlendirebiliriz. Çevre yolu açıldıktan sonra zaten şehir trafiğimiz çok rahatlayacak.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.