son haberler

İlk Zilini Kaymakam Çaldı

Yayınlanma Tarihi: 18 Eylül 2017 okunma

İlk Zilini Kaymakam Çaldı
Eğitim
0

Ünye’de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı TOKİ Ömer Çam İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı.

Programda açılış konuşması yapan TOKİ Ömer Çam İlk ve Ortaokulu Müdürü Yusuf Kolcu, ” Ülke kalkınmasının en temeli ilköğretimdir. Çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. Biliyoruz ki bir ülke için yapılacak en önemli yatırım . Zahmetli , büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı , hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler, çocuklarımıza kaliteli bir eğitim imkanları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olup değer göreceğiz.İlköğretim haftasının ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilçemiz, ilimiz ve vatanımız için hayırlı uğurlu olması ve başarılı geçmesini temenni ederim” dedi.

İnsanın En Hayırlısı İnsana Faydalı Olandır

Programda konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, “Geleceğimizin güvencesini evlatlarımızı yetiştirirken, amacımız yaşayacakları çağın koşullarına göre akademik başarı kazandırmak olmakla birlikte genç beyinlerin, insanlığa, vatana ve millete faydalı birer olmaları, düzgün bir eğitimle mümkün olacağının inancı içerisindeyiz.Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulabilen, bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek” dedi.

Eğitim Sevgi Saygı İle Devam Eden Bir Olgudur

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başta Ünye’miz olmak üzere Ordu’muza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim süreci hiç kuşkusuz öğrenci ve öğretmen arasında süreklilik arz eden ve sevgi, saygı çerçevesi içerisinde devam eden bir olgudur. Bu vesile ile bir kez daha miniklerimizi ve Türkiye’nin geleceğini hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Okullar Hayata Ayrı Bir Anlam Katar

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, “Bugün 2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim yılı açılış gerçekleştirmek için buradayız. Baktığımız zaman insan hayatında çok önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları içerisinde okula başlangıç, okul dönemleri ve okuldan mezuniyet hep ayrı anlamlarda ifade edilir. İnsanlar geçmişi tarif ederek hayatlarını anlatırlarken bu dönemlere atıfta bulunurlar. Öğrencilerimizin okul kıyafetleriyle çevrede dolaşıyor olması, okulların cıvıl cıvıl olması hayata ayrı bir renk ve anlam katar” dedi.

Okulun halk oyunları gösterisiyle devam eden program sonunda Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney tarafından ilk ders zili çalınarak eğitime başlanıldı.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Mustafa Sakal ve Garnizon Komutanı Per.Bnb. Bünyamin Dönmez katıldı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.