son haberler

İstanbul’da Ordu Günleri Başladı

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2017 okunma

İstanbul’da Ordu Günleri Başladı
Gündem
0

Ordu Valiliği’nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılışı yapıldı.

“Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılış programına, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Enver Yılmaz, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Şile Kaymakamı Salih Yüce, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsinusta, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Ordu’nun ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Ordulu hemşerilerimizin katıldı.

Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi halkoyunları ekibi Ordu yöresine ait folklor gösterisi sundu.

Programın açılış konuşmasını, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Celalettin Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu, ”Bugün, Ordulular olarak yeni kapı açmak istiyoruz. Orduluları tüm İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle buluşturmak, kültürümüzü onlara tanıtmak, kendileriyle bulunduğumuz ortamlarda güzel bir kardeşlik sağlamak istiyoruz. Bizim misyonumuz, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Ordu’muz için elimizden gelen gayreti  göstermek” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar da açılışta yaptığı konuşmada, “İstanbul’da yarım milyonu aşan nüfusumuzla nicelik olarak çok önemli bir noktadayız. Biz bir aileyiz. Ordu ailesiydik, şimdi İstanbul’da Ordulular ailesi olara;, buradaki kardeşlerimize hizmet etmeye, buradaki varlığımızı daha da anlamlı kılacak, daha değerli kılacak adımlar atmaya çalışıyoruz. Biz birlikte  güzeliz. Bunu sözde değil, özde yaşamamız, yaşatmamız lazım” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da açılış töreninde bir konuşma yaparak, “Ordu, büyükşehirler içinde en küçük büyükşehirdir. Bu sene 2 milyon turist ağırlamayı hedefleyen bir büyükşehiriz. Her geçen gün turist sayısının arttığı, ilimizde otellerin doluluk oranına baktığımızda Karadeniz’in ve Türkiye’nin yaşanılabilir, görülmesi gereken başta turizm ve doğal alanındaki bakir  cazibesini sunan bir şehiriz” diyerek, herkesi Ordu tanıtım günlerine davet etti.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Bugün, burada türküleri gönlümüze nakış olan, dereleri tersine akıtan ve yeşili mavisiyle burada olan Ordu’nun tanıtım günlerinde hep beraberiz. Bu organizasyonu gerçekleştiren başta ORDEF başkanı olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Vali Seddar Yavuz’un Ankara’da gerçekleştirilen  Valiler toplantısına  katılımı dolayısıyla bugün açılışı yapılan “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğine katılamadığını söyleyen ve Vali  Yavuz’un selamlarını ileten Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale ise konuşmasında, “Bu tür organizasyonlar çok önemli. Yaklaşık 500 bin nüfusuyla İstanbul’da ikamet eden Ordulular bu etkinlik vesilesiyle burada bir araya gelecekler. Tüm Ordulular adına bu güzel organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir memlekette yaşıyoruz. Memleketimizin her yeri bir birinden güzel. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle İstanbul’da çok güzel ama bir memleketi en güzel yapan şey, o şehrin insanıdır. 3 aydır Ordu da ikamet ediyorum. Ordu’da gördüğüm en güzel şey, insan kalitesi. güzel insanlarla, çalışkan insanlarla, başarılı insanlarla ve memleketini seven insanlarla karşılaştım. O, insanları gördükten sonra Ordu’nun sırtının yere gelmeyeceğini  düşünüyorum. İstanbul’da da Orduluların sırtı yere gelmez. Bütün Ordulular el ele vererek hem Ordu’yu, hem ülkemizi kalkındırırlar” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Bugün açılışını yaptığımız Ordu günlerinde İlimizin, İstanbul’da ve Türkiye genelinde tanıtılmasında çok büyük bir adım olduğu aşikârdır. Yedincisini yapıyoruz. Nice 7 yıllar, Ordu günlerini en güzel şekilde kutlamak nasip olur. Uzun yıllar boyunca bu etkinliklerimiz devam eder ve her geçen yıl kalitesini artırarak, katılımları artırarak bu toplantıları güçlendiririz. Bu nedenle hem Ordu’nun tanıtılması bakımından, hem İstanbul’daki Orduluların bir araya getirilmesi bakımından da önemli bir fonksiyonu icra ederiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür tanıtım etkinliklerinin bir taraftan hemşerilerin bir araya gelmesi, kendi kültürlerini tanıtması, kendi birlikteliklerinin artırılması bakımından önemli olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Bu tür toplantılar, bu tür günler tanıtmanın ötesinde aslında kültürü çoğaltan bir alandır. Kültürel değerlerimizi, gelenek, göreneklerimizi daha fazla çoğaltmak ve sonraki nesillere aktarmak vazifesi görmektedir” diyerek, sözlerini tamamladı.

Programda, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsinusta, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu birer selamlama konuşması yaptı. Protokol konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin  açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve protokol mensupları tarafından stantlar gezildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.