son haberler

Kadro İçin Sınav Hakkı Kazananlar Belli Oldu

Yayınlanma Tarihi: 15 Şubat 2018 okunma

Kadro İçin Sınav Hakkı Kazananlar Belli Oldu
Gündem
0

Kamu kuruluşlarında çalışan taşeron işçileri kapsayan 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname sonrası hazırlıklar tamamlandı.
24 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren KHK sonrası kamuda çalışan yaklaşık 950 bin taşeron işçi için başvuru süreci de başlamış oldu.
İşçilerden merkezi bütçeye bağlı 450 bin taşeron çalışan 4D kapsamında kadro için başvururken, Belediyeler gibi kuruluşlarda çalışan taşeron işçiler ise Belediye İktisadi Teşebbüslerinde kadro verilmek üzere başvuruda bulundu.
12 Ocak tarihine kadar verilen süre içerisinde başvuran taşeron işçiler için Ünye Belediyesi tarafından oluşturulan kabul komisyonu çalışmalarını tamamlayarak kadro için sınava girmeye hak kazananları tespit etti.
Ünye Belediyesi’nde çalışan mevcut 253 taşeron çalışandan kadro için başvuranların sayısı 250 oldu. Kabul tespit komisyonu başvuranlardan 246’sını kabulünü gerçekleştirirken, 4 kişinin ise başvurusu uygun görülmedi.
7 kişiden 3’nün emekliliğinin gelmiş olması, 3 kişinin pozisyonları gereği sözleşmeliye geçmesi, 1 kişinin ise başvuru sürecinde vefat etmesi nedeniyle başvuruları kabul görmemiş oldu.
2014 yılında Belediye İktisadi Teşekkülünü kuran Ünye Belediyesi böylece KHK sonrası süreci en hızlı tamamlayan belediyelerden biri oldu.
Tespit Komisyonunca başvurusu kabul edilenler ile ilgili Ordu Valiliğince oluşturulan komisyon tarafından güvenlik soruşturmaları ise devam ediyor.
Güvenlik soruşturmasının tamamlanmasının ardından başvuruları kesin kabul edilen çalışanlar, daha sonra bildirilecek tarihlerde çalıştıkları pozisyonlarla ilgili sınava tabi tutulacaklar.
Sınavlarda 50 ve üzeri puan alan taşeron çalışanlar kadroya geçmeye kesin hak kazanacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.