son haberler

Karalama ve İftiraya Belgeli Cevap

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2016 okunma

Karalama ve İftiraya Belgeli Cevap
Gündem
1

Çakırtepe Mevkiine yapılan 60 metrelik beton yolla ilgili çıkan haberlere cevap veren Ünye belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, imar yolunun Belediye kaynaklarından değil ortağı olduğu işletme kaynağından ödendiğini söyledi.

Karalama ve İftiraya Belgeli Cevap 3Son haftalarda Ünye Belediye Başkan Yardımcıları hakkında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama geldi. Ünye Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı öncesinde konuşan Başkan Yardımcısı Murat Ocak hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, elinde bulunan delilleri meclis üyeleriyle paylaştı.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, fitne fesata ayıracak vakitlerinin olmadığını ve gündemlerinin hizmet konuşmak, eser konuşmak olduğunu belirtti.

“Bizim Tek Gündemimiz Var, Biz Hizmet Konuşuyoruz”

Ahmet Çamyar açıklamasında; “Siyasette %100 herkesin takdirini kazanacaksın diye bir durum yok. Bu demokrasinin bir kuralı, olgusu. Maalesef Ünye’de fitnenin, çirkefin, kavganın avukatlığını yapanlar var. Ünye’ye zarar vereceğini bile bile bu şekilde hareket edenler var. Kavgadan, fesattan rant elde edeceğini zannedenler var. Hâlbuki bazı şeyler tecrübeyle sabit. Sayın Cumhurbaşkanımız terörle ilgili Avrupa’ya, döner bir gün sizi de vurur tavrınızı buna göre alın derken, döndü Paris’i vurdu, döndü Belçika’yı Brüksel’i vurdu. Onun için bugün dışardan bu fitneye, fesata yeltenenler, kıs kıs bıyık altından gülenler çok iyi bilsinler ki bir ay sonra üç ay sonra dönüp aynı şekilde kendilerini vuracaktır. Biz fitneye, fesata bu zamana kadar asla müsaade etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz. Bizim tek gündemimiz var biz hizmet konuşuyoruz, biz eser konuşuyoruz. Dolayısıyla bizim buna ayıracak ne vaktimiz var, ne gündemimiz var. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var. ‘Kör cehalet çirkefleştirir insanları, suskunluğum asaletimdendir.Karalama ve İftiraya Belgeli Cevap 2 Her lafa verecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de adama bakarım adam mı diye.’ Onun için kime cevap vereceğiz kime cevap vermeyeceğiz biz takdir edeceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Ama Arkadaşlarımızla ilgili yürütülen kampanyaya da sessiz de kalamayız. Arkadaşlarımıza haksız bir eleştiri yöneltiliyor. Bunun temelinde, 1 gün önce Belediyeye aferin yazıları getirip de bir gün sonra niye böyle dedin acaba sorusunu kamuoyu sorsun. Ne istedin de Belediye yok dedi, ne istedin de alamadın sorularını sorduğunuzda çok rahat cevabı çıkacaktır” dedi.

Yıpratma Kampanyaları Yapıldı

Hakkında çıkan haberle delillerle cevap veren Belediye Başkan Yarımcısı Murat Ocak ise yaptığı açıklamada, şahsının ve kurumun yıpratılmaya çalışıldığını ifade etti. Ocak açıklamasında; “Son aylarda gerek şahsım gerekse Başkan Yardımcımız Erhan Bey hakkında yıpratma kampanyaları, bizimle birlikte kurumumuzu yıpratma kampanyaları yapıldı. Bu yıpratma kampanyasının bir bölümünde ortağı olduğum turizm işletmesinin yoluyla alakalı bir haber yapıldı. Benimde ortağı olduğum turizm işletmesinin alt tarafından 1989 yılında açılmış imar yolu var. Bu imar yolunun alt bölgesinde inşaatı devam eden ve mülkü Şuayip Karagöz’ün olan bir arkadaşımızın bina yapımı var. Yaklaşık bir buçuk ay önce buraya yol yapılmasıyla alakalı talep oldu. Bizde uygun gördük, yolun 30-40 metresini açtıktan sonra kendi ortağı olduğum iş yeriyle alakalı dışardan bir firmayla anlaştım. Belediyeyi yıpratmamak ve bu yönde kampanyalar yapılır endişesinden dolayı kendi bütçemizden bir beton dökelim istedik. Burada yaklaşık 25-30 tane Belediye Meclis üyemiz var, yaklaşık 2 yıldan beri ya komşusunun ya köylüsünün muhakkak yolunu bu belediye yapmıştır. Ancak biz içinde bulunduğumuz görev icabı kendi yolumuzu yapamaz duruma geldik ve bu hassas dengeyi gözeterek ve kurumumuzu gözeterek bu yolun ödemesini kendi bütçemden yaptım. Ancak dışarda fitne fesat çalışıyor. Bu yolun fotoğrafını çekerek ‘bu yolu Belediye yapıyor, bal tutan parmağını yalıyor, her yol Atakale’ye çıkıyor’ sloganlarıyla şahsıma ve ortağı olduğum işletmeye fitne fesat sokmaya çalışıyor. Tabi biz bunlara bakmayacağız ama bir taraftan da bu zan altından kurtulmak durumundaydım. Bununla alakalı ellimde imar yolu, Şuayip Karagöz’ün 1,5 ay önce yolun açılması konusunda ki dilekçesi, kredi kartıyla yaptığım ödeme dâhil deliller var. Benim üzüldüğüm nokta, tamam bu arkadaşlar bunu yazıyor ama başka arkadaşlarda buna inanıp çanak tutuyor. Bu işin sadece bir ayağı, diğer ayağında ise sosyal medyada hakkımda çıkanlar var. Bu konuşmayı yapmaya haya ediyorum. Sosyal medyada hakkımda bir haber çıkartılıyor, Ünye’de de bunu birileri basına taşıyıp şahsım ve kurumum yıpratılmaya çalışılıyor. Bu konuyu biz önce Allah’a havale ettik, ardından dilekçemizle Adliyeye gidip davamızı açtık” diyerek, elinde bulunan delilleri Meclis üyeleri ile paylaştı.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.