son haberler

Kaymakam Güney: Bananecilik İçinde Olmayalım

Yayınlanma Tarihi: 8 Eylül 2017 okunma

Kaymakam Güney: Bananecilik İçinde Olmayalım
Eğitim
0

Ünye’de Kaymakam Ümit Hüseyin Güney Başkanlığında okul güvenliği toplantısı yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesi Ünye Kız Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Mehmet Arslan, Yazı İşleri Müdür Vekili Mehmet Aktiken başta olmak üzere Okul Müdürleri, Okul İdarecileri, Okul Aile Birliği Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, toplantının eş zamanlı Ankara merkezli olmak üzere tüm illerde Valilerin başkanlığında, ilçelerde ise kaymakamların başkanlığında yapıldığını kaydetti.

Kaymakam Uyuşturucu ve Cinsel İstismar Konusunda Uyardı!

Eğitim öğretimde başta güvenlik olmak üzere, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, çocukların güvenli bir şekilde taşınması, gün ışığından azami bir şekilde istifade edilmesi, okul güvenlik kameraların tamamlanması ve kent güvenlik yönetim sistemiyle entegre edilmesi konularının masaya yatırıldığı toplantıda Kaymakam Güney, ” geleceğimizin ve ülkemizin teminatı olan yavrularımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yetiştirilmesi, topluma kazandırılması, onların muhatap olabilecekleri zararlara ve tehlikelere karşı korunması, en iyi şekilde yetiştirilerek ülke gelişimine katkı sağlayacak bir şekilde geleceğe hazırlanması için el birliğiyle paydaşların bir araya gelerek ne yapabileceğimizin  konuşulduğu, motivasyonun sağlandığı, bizlerin ve sizlerin de zaman zaman şikayetlerimize konu olan sorunların el birliği içerisinde çözüme kavuşması için bir araya geldik. Bizler vatandaşlarımızla temaslarımızda sizlerin bizleri ziyaretinde dile getirdiğiniz sorunlar sıkıntılar oluyor. Öğrencilerimizin uyuşturucu illeti ile temas etmesi, kötü alışkanlıklar kazanması, cinsel istismar, suistimal olaylarının yaşanması gibi olaylar ve konular gündeme geliyor. Bunlar bakıldığı zaman polisiye olaylar gibi görünüyor; ‘polis, jandarma var. tedavi açısından sağlık kuruluşları var, rehabilitasyon merkezleri var. Herkes gereğini yapsın, bu konular hallolsun’ gibi baktığımız konular oluyor. Tamam devlet görevini yapacak ama bu konular sadece polisiye tedbirlerle, devletimizin tedbir alarak baş edeceği konular değil. Bu konuda herkese sorumluluk ve görev düşüyor. Bu tür konularda Bananecilik İçinde Olmayalım” diye konuştu.

Toplantı katılanların görüş, öneri ve sorularıyla sona erdi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.