son haberler

Kaymakam Konsey’de Ünye’yi Konuştu

Yayınlanma Tarihi: 9 Şubat 2018 okunma

Kaymakam Konsey’de Ünye’yi Konuştu
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılarak Ünye’nin sorunlarını ve yatırımlarını değerlendirdi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye’de 2018 yılında; eğitim, kültür, kamu yatırımları olmak üzere birçok alanda hükümetin ve bakanlıkların yatırımlarının söz konusu olduğunu söyledi.

OSB’de Son Durum

Güney, 20 yılı aşkın süredir Ünye’nin kanayan yarası olan OSB alanının kamulaştırılması için hukuki sürecin devam ettiğini ve yılsonuna kadar da bu sürecin tamamlanacağını belirtti.

2018 yılında üniversite kampus alanı için adımların atılacağını vurgulayan Kaymakam Güney, “En önemli işlerden biri de üniversite. Bu konuda somut adımların atılacağı bir yıl olacak. Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesinde eskiden Türk Hava Kurumu’na tahsis edilmiş Orman Bakanlığı mülkiyetinde olan arazinin gerekli intikal düzenlemeleri ve kati tahsis süreci şu anda tamamlandı diyebiliriz. Sayın Bakanımızın özel ilgisi ve sahiplenmesi ile ben bu yıl içerisinde projesi bittikten sonra inşaatın başlayacağını düşünüyorum” dedi.

2018 yılında Somut Adımlar Atılacak

2018 yılında üniversite kampus alanı için somut adımların atılacağını vurgulayan Kaymakam Güney, “En önemli işlerden biri de üniversite. Bu konuda somut adımların atılacağı bir yıl olacak. Ordu Üniversitesi Ünye yerleşkesinde eskiden Türk Hava Kurumuna tahsis edilmiş Orman Bakanlığı mülkiyetinde olan arazinin gerekli intikal düzenlemeleri ve tahsis çalışmaları tamamlandı. Kati tahsis süreci şu anda tamamlandı diyebiliriz. Çok güzel bir kampus sahası olacak ve bu yıl içerisinde yapacağımız İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin proje çalışmalarına Ordu Üniversitesi Rektörlüğümüz en kısa sürede başlayacaklarını söylediler. Akabinde de proje çalışmaları 5-6 ay gibi bir süreci alır. Tamamlandıktan sonra da yine Sayın Bakanımızın özel ilgisi ve sahiplenmesi ile ben bu yıl içerisinde projesi bittikten sonra inşaatın başlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Kaymakam Güney yapılmış ve yapılacak olan yatırımların Ünye’nin potansiyelini pekiştireceğini ifade ederek; “Bu yatırımlar Ünye’de var olan potansiyeli daha fazla pekiştirecek, kamu hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımızın memnuniyetini daha üst seviyeye çekecek. Bizde bu projelerin vatandaşımıza en güzel şekilde ulaştırılması noktasında üzerimize düşen görevi yapıp, hizmete dönüştürmek için ekibimizle beraber el birliği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısında, Ünye’nin 85 mahallesindeki tarihi, kültürel, doğal ve somut olmayan kültürel mirasların tespit ve envanter çalışması, Meydandaki Turizm Danışma Bürosunun aktif hale getirilmesi, Cevizdere ve Cüri deresi arasında karadan sahile ve denize akan dere, derebaks, su kanalı ve benzeri taşıdığı kanalizasyon ve lağımların sorunu, ÜNOF kış safarisi, Şehiriçi usulsüz park, başıboş köpekler, kaçak kesim, gürültü kirliliği, hastaneye dolmuş konuları görüşüldü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.