son haberler

Kaymakam YEDAŞ’a Seslendi; “Kaldırın”

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2017 okunma

Kaymakam YEDAŞ’a Seslendi; “Kaldırın”
Gündem
0

Ünye’nin Çınarlık Mahallesi’nde eskisinin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yeni yapılan Camii inşaatı tamamlanarak ibadete açıldı.

Yaklaşık 17 ayda tamamlanan ve tamamen hayırseverlerin yardımıyla yapılan Çınarlık Merkez Camii’nin açılışına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor ile çok sayıda işadamı ve vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim ve ilahilerle başlayan programda konuşan Cami İmam Hatibi Fahri Özkan caminin ibadete kazandırılmasına destek veren hayırseverlere teşekkür ederken çevresinde bulunan bir ev ve arsanın da camiye kazandırılmasını istedi.

Çınarlık Mahallesi’nde doğup büyüyen ve burada ikamet eden Çınarlık Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İşadamı Musa Kaymak ise “ beni hasta yatağında evine çağırıp oğlum ben sana yardım edeceğin diyen amcam burada ondan ve onun gibi düşünerek camimizin tamamlanmasına katkı sunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan ise “bu camimizi sadece ibadet edilen bir mabet olarak değil aynı zamanda çoluk çocuk, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle bir bütün olarak her kesime hizmet veren bir bütün olarak görüyoruz ve bu şekilde donatacağız” dedi.

İşadamı Musa Kaymak öncülüğünde inşaa edilen camiye Belediye olarak ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz dinimize, geleneğimize ve geçmişimize sahip çıktığımız sürece Allah’ta önümüze gelen engelleri kaldıracaktır. Tıpkı 15 Temmuz’da yaşananlar gibi. Biz öyle bir milletiz ki başladığımız hiçbir camiyi yarım bırakmadık. Bu da iman gücümüzü gösteriyor” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney yaptığı konuşmada “eve lazım olan camiye haramdır diye bir söz vardır ama bizim toplumumuz bu tür haramları sever. Elinde olmadığı halde camiye verir, cemaate verir. Bu gelenek bu vakıf kültürü binlerce yıldır bizim kültürümüze nakşolmuştur” dedi.

Kaymakam YEDAŞ’a Seslendi

Kaymakam Güney konuşmasında caminin hemen yanında bulunan elektrik direğini ve üzerindeki trafoyu göstererek YEDAŞ Ünye İşletme Müdürü Ali Kemal Yılmaz’a seslendi. Güney, “ bu trafo buraya yakışmıyor arkadaşlar. Ben Müdürümüz Ali Kemal Beyi her yerde alkışlatıyorum inşallah burada da alkışlatacağım. Bu trafoyu buradan kaldırdığımızda bu camimiz daha güzel olacak. Biz bu kadar güzel bir eser yapacağız, tam kıble istikametinde bu eseri gölgeleyecek trafo buraya yakışmaz” dedi.

Çınarlık Merkez Camii Külliyeye Dönüşecek

Kaymakam Güney ayrıca caminin hemen yanında bulunan mülkiyeti vatandaşa ait eski binayı da göstererek bu binanın camiye kazandırılması gerektiğini ifade etti. Güney, “camilerimiz 5 vakit namazın kılındığı mekanlar değil. Çocuklarımızın en önemli oyun alanıdır. Sakın çocuklarımızın oyununa müdahale edilmesin. İnşallah vatandaşımızın da rızasıyla bu bina yerini de camimizin kullanımına tahsis edilmesi gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından cami açılış için kurban kesilirken yapılan dua ile caminin açılış kurdelesi de kesildi. Protokol ve vatandaşlar caminin içini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.