son haberler

Kaymakamdan Öğrencilere 3 Tavsiye

Yayınlanma Tarihi: 5 Şubat 2018 okunma

Kaymakamdan Öğrencilere 3 Tavsiye
Eğitim
0

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün çalınan zil ile başladı. Ünye’de ikinci yarıyıl programı Ünye Mustafa Rakım Lisesi’nde yapıldı.

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Zalime Okuyarak Mermi sıkacağız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Okul Meclis Başkanı 12. sınıf öğrencisi Samet Efil yaptığı konuşmayla protokolden tam not aldı. Efil konuşmasında, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı 2. dönemi hepimiz için hayır, sabır ve başarı dolu olsun inşallah. Bilirim ki memleketimizin bu sıkıntılı günlerinde bizler, milletimizin idealize ettiği kızıl elma’ya ulaşmanın sadece er meydanında savaşarak, çatışarak yeterli olmadığını; okumanın, çalışmanın ve yazmanın da mühim olduğunu bilen bir anlayışla silkelenip, geçmiş dönemlere oranla daha gayretli çalışarak özümüze, benliğimize ulaşacak bu sayede zalimin alnına bir mermin de buradan biz sıkacağız” dedi.

“Bu yıl Mezun Olanlar Yeni Sistemle Tanışacak”

Okul Müdürü Hüsamettin Aydemir ise konuşmasında “inşallah son sınıflarımız üniversite sınavında yeni dönemin, yeni sistemin ilk öğrencileri olacaklar. Onların başarılarını birlikte göreceğiz. Öğrencilerimize bunun için daha iyi mücadele etmeleri açısından eğitimlerine bu dikkatle devam etmelerini tavsiye ediyorum. Okulumuzda 21 derslikle eğitim öğretime devam etmekteyiz. 604 öğrencimize 47 öğretmenimiz ders vermektedir” diye konuştu.

“Bir ayağınız Anadolu’da Diğeri Dünyanın Ortasında Olsun”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ise geometride kullanılan pergeli örnek vererek, ” biz hayatımızı öyle inşa edeceğiz ki Mevlana’nın pergel metodunda olduğu gibi bir ayağımız Anadolu coğrafyasında diğer ayağımız da dünyanın ortasında olacak. Kendimizi dünyanın gerçeklerine, gelişimine uygun hale getirecek bir çalışmayı öğretmen ve öğrencilerimizle gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaymakam Güney’den  Öğrencilere 3 Tavsiye

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney 2. Dönemin açılış programında yaptığı konuşmada öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yıl sonuna kadar her öğrencinin 3 kitap okumasını isteyen Güney, “bölümünüz, alanınız ne olursa olsun öğretmenlerinizin önereceği 3 kitabı yılsonuna kadar okuyun” dedi.

Güney ayrıca öğrencilere internet kullanımı ile ilgili öneride bulunarak, “ben size telefonlarınızı bırakın, internete girmeyin demiyorum. Hatta daha fazla girin ancak bilgisayarın ve internetin sizi kullanmasına izin vermeyin. Siz onu kullanarak yararlı bilgiler elde edin” diye konuştu.

Bitcoin’e Dikkat Çekti

Son yıllarda gündemde olan sanal para bitcoin ile ilgili de öğrencilere tavsiyelerde bulunan Güney, “artık bilgi çağında yaşıyoruz. Bu çağ kendi zenginlerini kendi liderlerini çıkaracaktır. Basında sık sık duyuyoruz bitcoin diye yeni bir para birimini duyuyoruz. Belki 10-20 yıl sonra bugün kullandığımız klasik parayı kullanmayacağız. Ben size değişimlerdeki baş döndürücü hızı gösterip sizi ümitsizliğe sevk etmek için bunu söylemiyorum. Bugün hiçbir parası ya da sermayesi olmayan öğrenciler bile bilgi çağındaki kodlama eğitimindeki bilgisayardaki kodlama dilini anlayarak çok önemli yerlere geliyorlar, dünyada çok saygın yerler kazanıyorlar” diye konuştu.

Kaymakam Güney’in konuşmasının ardından ikinci dönem açılış programı sona erdi. Kaymakam Güney okul zilini çalarak Eğitim öğretimde ikinci dönemi başlatmış oldu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.