son haberler

Kent Konseyi Memnunuz Dedi

Yayınlanma Tarihi: 25 Temmuz 2017 okunma

Kent Konseyi Memnunuz Dedi
Gündem
0

Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’nda alınan kararda, Ünye’de son günlerde sıklıkla konuşulan, tedirginliğe ve tepkiye yol açan bazı haber ve söylentilerin Enver Yılmaz tarafından yalanlanmasının memnunluk yarattığına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili olarak Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi; “Ünye kamuoyunda son günlerde hemen her yerde günün konusu haline gelen, tedirginliğe ve büyük tepkiye yol açan Atatürk Parkı karşısındaki Büyükşehir tarafından işletilen otopark alanının imara açılacağı… Aynı alanda Ordu Büyükşehir’in Ünye Belediyesi’ne bıraktığı akaryakıt istasyonunun geri alınacağı… Çamlıkta uygulanmaya başlanan projede 10 adet bungalov konaklama mekanının bulunduğu… Meteoroloji İstasyonunun yanındaki çiçek, fidan yetiştirme alanı olarak kullanılan bahçenin satılacağı vb… bazı haberlerin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Enver Yılmaz tarafından yalanlanması Ünye kamuoyunda büyük bir rahatlamaya ve memnuniyete yol açmıştır.
Geçtiğimiz hafta Ünye Belediye Başkanı Sn. Ahmet Çamyar’ın önderliğinde Ünyeli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir heyetle Büyükşehir’deki makamında ziyaret ettiğimiz Sn. Yılmaz’a söz konusu söylenti ve haberler soruldu.
Aynı şekilde geçtiğimiz hafta Ünye’ye gelen ve Ünye Flaş Radyo’da canlı programa katılan Sn. Enver Yılmaz’a otoparkın imara açılması, akaryakıt istasyonunun geri alınması, Çamlık’ta bungalov ev ve Meteoroloji bitişiğindeki bahçe ile ilgili sorular bir kez daha soruldu.
Sn. Yılmaz, otoparkın imara açılması ile Meteoroloji bitişiğindeki bahçenin satılması konusundan kesinlikle haberinin olmadığını, Büyükşehir’in böyle bir çalışma yapmadığını. Otoparkın aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğini, Meteoroloji bitişiğindeki bahçe konusunu da ilk kez duyduğunu söyledi.
Vergi Dairesi yanındaki akaryakıt istasyonunu Ünye Belediyesi’ne devretmesi ile ilgili olarak ta Sn. Yılmaz şöyle dedi; “Burayı keşki devretmeseydim. Çünkü geliri gayet iyiydi. Ama biz Büyükşehir olarak ilçe belediyelerimizin gelişip kalkınmalarını önemsiyoruz. Bu anlamda burayı Ünye Belediyesi’nden geri almak gibi bir düşüncemiz yok.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Enver Yılmaz Çamlık projesinde daha önce sözü edilmediği halde uygulama projesinde yer alan10 bungalov ev konusunu doğrulayarak, Ünyelilerin konu ile ilgili duyarlılıklarını ve tepkilerini dikkate alacaklarını, yüklenici firma ile görüşeceklerini, buraya bungalovların yapılmaması için gerekenin yapılacağını belirtti.
Ünye’de tedirginliğe ve tepkiye yol açan dört konuda ortada dolaşan haber ve söylentileri yalanlayarak, bizzat kendi ağzından, birinci elden verdiği bilgilerle Ünyelileri memnun eden ve rahatlamalarına yol açan Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Enver Yılmaz’a Ünye Kent Konseyi olarak teşekkür ediyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.