son haberler

Kermes Tartışması Büyüyor; “Haddini Aştı”

Yayınlanma Tarihi: 21 Mayıs 2016 okunma

Kermes Tartışması Büyüyor; “Haddini Aştı”
Gündem
9

Ünye’de lokanta işletmeciliği yapan Lokmacı Dede lakaplı Halis Palavar, cami avlusunda açılan kermesle ilgili tepkisini dile getirmiş ve dükkanını kapatarak camlara astığı “Sayın Müftü İlahi Huzurda İki Elim Yakanızda Olacak!” pankartıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Yapılan bu eyleme diyanetten cevap geldi.

Kermes Tartışması Büyüyor; “Haddini Aştı” 1dinihaberler.com adlı sitede konuyla ilgili yer alan haberde, söz konusu işletmeci Halis Palavar’ın haddini aştığı ifade edildi.

Yapılan haber şu ifadeler yer aldı;

Kermes nihayetinde ücretsiz olmayıp Kur’an Kursları yararına düzenlenmiş ücretli yemek ve yiyecek satışından ibaretken Lokmacı Dede lakabıyla bilinen bir işletmeci tarafından kıyasıya eleştirildi.

İşletmecinin gündemde var olan Diyanet eleştirilerinden hareketle etkilenip bu şekilde bir eyleme başvurmuş olabileceği düşünülüyor.

Müslüman Anadolu halkının İslami kuruluşlara yardım babından yaptığı bu tür etkinliklere tepki vermek bir tarafa destek verdiği bilinirken ilgili işletmeci çevre esnaf ve camii cemaatince nefretle karşılandı.

Camdaki eleştirileri gören Ünyeliler, “Ramazan ayında 30 gün boyunca birçok esnaf bırakın müşteri azalmasını Ramazana ve oruç tutanlara hürmeten kepenk kapatırken birkaç günlük kermes için verilen bu tepki yersiz. Bu müftülüğe yapılan bir tepki değil İslam düşmanlığıdır. Artık kendisinden yemek yemeyi düşünmüyoruz…” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

“Lokmacı Dede” adıyla bilinen lokantanın işletmecisi Halis Palavar, işyerinin camına yapıştırdığı “Sayın Müftü İlahi Huzurda İki Elim Yakanızda Olacak!” pankartıyla tepkisini dile getirirken esnaf odalarına da seslenmeyi ihmal etmedi:

Kermes Tartışması Büyüyor; “Haddini Aştı” 2“Sayın yönetici! Esnafın yanında değilseniz neredesiniz?”

“Emeğe, ekmeğe, alın terine saygısı olmayana yazıklar olsun.”

“Bizler, Hijyen ortamda gıda maddeleri satarak, eleman çalıştırıyoruz., kira veriyoruz. Sigorta ödüyoruz. Devlete vergimizi ödüyoruz.

Peki, şimdi soruyorum; Sayın Müftüm! Siz devlete vergi mi veriyorsunuz?

Siz kermestekilere sigorta mı ödüyorsunuz?

Siz Caminin avlusuna kira mı ödüyorsunuz?

Yoksa siz ödüyorsunuz da bizim mi haberimiz yok?

Ya da bizim kiramız, sigortamızı, vergimizi siz mi ödeyeceksiniz? Bu yapılan işlem dinimizce caiz midir? “Cami avlusunu ticarethane gören zihniyete yazıklar olsun. Cemaat ve cemiyete karşı değilim ama adabında olana…” şeklinde pankartlarla edepsiz bir şekilde tepkisini dile getirdi.

Kaynak: dinihaberler.com

9 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.