son haberler

Kıranlı, “Darısı Tüm Teknikerlerin Başına…”

Yayınlanma Tarihi: 3 Kasım 2017 okunma

Kıranlı, “Darısı Tüm Teknikerlerin Başına…”
Gündem
0

Veteriner teknikerliğinde örgün ile açık öğretim mezunları arasında yapılan ayrımın mahkeme kararı ile sona ermesini değerlendiren Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, “Darısı tüm teknikerlerin başına” dedi.

Kıranlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ” Suni tohumlama belgesi almak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yaptığımız başvurular reddediliyordu. Teknikerler Birliği Genel Merkezimizin hukuki destekleri, Genel Başkan Yrd. Batman İl başkanı ile Eskişehir il başkanımızın ferdi olarak Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’ne açılan dava neticesinde yapılan bu haksız ayrımcılığa ‘Anayasa’da yer alan eşitlik ilkesine ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır’ denilerek lehte karar verildi. 2 yıl üniversite teknik eğitim mezunu teknikerler maalesef ilgili birimlerce teknik adamlar tanımına dahi alınmamış, hemen hemen her mesleğin bir mesleki odası varken bugün sayıları 3 milyona ulaşan teknik eğitim mezunu teknikerlerin bir mesleki odası bulunmaması da anayasamız eşitlik ilkesine aykırıdır. İnşallah bu haksızlık içinde hukuki girişimlerimiz olumlu sonuçlanacak teknikerler haklarını kazanacaklardır. Bu kazanılan dava ilk değil son da olmayacaktır” dedi.

Teknikerlerin sorunlarına dikkat çeken Başkan Kıranlı, “Değişim adına; yakın tarih ve günümüzün en çok yasa ve yönetmelik çıkaran ülkesiyiz. Buna rağmen mesleki eğitim alan Tekniker, Teknisyen ve Teknik Öğretmenlerin görev yetki ve sorumluluklarıyla ilgili yönetmelikler iptal edilirken Meslek Yüksek Okulları geleceği ve mezunları için herhangi bir adım atılmıyor. MYO mezunları Teknikerler Birliği olarak MYO larının geleceği ve mezunların istihdamı ile serbest piyasada üretim ve istihdam olmaları için gerekli olan çözüm dosyamızı iletmediğimiz, gitmediğimiz mevki makam kalmamıştır. Gittiğimiz anlattığımız kişi ve kurumlar, hiçbir kimse bizlere haksızsınız demedi. Ama haklı olmak yetmiyor. Ateş düştüğü yeri yaktığından bu belirsizliğin sıkıntısını ağırlıklı biz çekiyoruz; bedelini ülkemiz ödüyor. Gerek Özel sektör de, gerek kamu sektörünün de nitelikli teknik eleman aranmaktadır. Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları ülke meselesidir diyenler sadece reklam olsun, slogan olsun diye mi? konuşuyorlar.  Mesele işsizlik değil mesleksizliktir. İdarecilerimiz neden bu konuya sahip çıkmıyorlar, anlamak mümkün değil. İdarecilerimiz Mesleki ve Teknik eğitime sahip çıkmalılar ki bugün genç nüfusuyla Dünyanın gözü olan Ülkemiz geleceğe damgasını vursunlar. Kimsenin şüphesi olmasın ki, tekniker potansiyeli harekete geçirmek inanıyoruz ki Türkiye’yi bulunduğu yerden daha yukarıya çıkaracak ve hedeflerine ulaştıracaktır” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.