son haberler

Kıranlı Teknikerlere Seslendi; Üye Olun!

Yayınlanma Tarihi: 13 Ocak 2018 okunma

Kıranlı Teknikerlere Seslendi; Üye Olun!
Gündem
0

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı 2018 yılında yapıacak olan oda seçimlerine değinerek teknikerlere seslendi.

Yönetime Talip Olanlara Teşekkür Etti
Kıranlı yaptığı açıklamada, “bugünlerde yapılan ya da yapılacak oda seçimlerinin gündemde olduğu ve birbirinden iddialı daha iyisin yapacağım diyerek ortaya çıkan birbirinden değerli olan kenarda oturmaktansa yaşadıkları şehre sahip çıkmak hizmet etmek adına tüm siyasi parti, STKlar, oda, kurum kuruluşları temsil etme adına adaylıklarını açıklayan temsilci adaylarına gösterdikleri ilgiden ve cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Siyasilere “Bölgenize Sahip Çıkın” Çağrısı
Kıranlı açıklamasında Ünye ve bölgesini temsil için Ankara’ya gönderilen siyasilere de seslenerek, “vekillerimiz bürokratlarımız, yerel yöneticilerimiz ve ülkeye ve millete hizmet etme anlayışında olan siyasi parti temsilcilerimiz, oda başkanlarımız, stk başkanlarımızın gayretleri ile Ordu’muz hızla değişiyor, Ünye modern estetik bir şehir görüntüsünde ilerleyerek yeniden o güzel fotoğraflardaki tarihi kimliğine kavuşuyor. Bölge ekonomisi ve gençlerimizin istihdamı için çok önemli olan iş, aş, ekmek kapısı olan Altın Ordu da ikinci OSB, Fatsa da mevcut OSB nin geliştirilmesi devam ederken Ünye OSB için halen hayal olarak belirsizliğin önüne geçilememiştir.
Yerel Medya mensuplarının dediği gibi evet çok etkin yerlerde bakanlıklarda hemşerilerimiz bulunmakta ancak bu hemşerilerimiz bölgeleri ile değil Türkiye’nin sorunları ile ilgilenmektedir. Doğrusu da budur. Ancak Bizler Ordu ilimiz Büyükşehir olarak, Akkuş+Çaybaşı+İkizce ilçelerimizi arka bahçe değil, eksik bir parçası olarak gören ve bu ilçeleri kucaklayarak bütünleşen Ünye olarak, Fatsa olarak bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için açıklanan proje ve yatırımların gerçekleşmesi için şehrin yöneticilerinin, dün ile bugün arasında yapacakları tartışma hesaplaşma ile yarının kaybolacağı düşüncesi ile tartışmadan uzak kucaklayıcı olarak şehrin tüm yöneticileri, yaşayanları tüm enstrümanlarının birlikte sergileyecekleri ortak duruşları ile başarının geleceğini ve Ordunun atılımlar ve yatırımlar şehri olarak cazibe merkezi haline geleceğini, Ünye’nin ise o eski fotoğraflardaki estetik tarihi kimliğinin öne çıktığı herkesin yaşayabilirim diyeceği harika bir şehir olacağından hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın” diye konuştu.

“Teknikerlerin Oda’sı Yok!”
Kıranlı, “2 yıl üniversite teknik eğitim alarak tekniker ünvanı ile mezun edilen tekniker arkadaşlarımızı temsilen bir oda yoktur. Ancak Sayın cumhurbaşkanımız var olan meslek odalarını dahi etkisizleştirmiş olup bu şekilde meslek mensuplarını alt bir oda kuruluşlarına üye olmaya zorlanması yanlıştır. Eğer bir oda kayıt belgesi istenecek ise bugün; 2 yıl üniversite MYO mezunlarını temsil etmekte olan hak ve hukukunu koruyan yaklaşık elli ilimizde temsilcilikleri bulunan genel merkezi Ankara’da olan Tüm MYO mezunları Teknikerler Birliği bulunmaktadır. Tekniker arkadaşlarımız ücret karşılığında hiç alakası olmayan bir oluşuma sadece bir gelir olsun diye üye olmaya zorlanamaz. Ki bu bir üyelik olarak da kabul edilmeyen sadece gelir olsun diye bir ücret karşılığında verilen bir kağıt parçasıdır. Herhangi bir denetim yada takibi yoktur. Temsilciliğimizin olduğu diğer illerde Tekniker meslektaşlarımız teknikerler birliği genel merkezinden aldıkları üye belgesi ile iş yapmaktadır. Genel olarak kurumlar bu belgeyi kabul etmektedir. Teknikerler Birliğinin Ordu il temsilciliği bulunmaktadır. Üyelik belgesi alınacaksa teknikerler birliğinden alınmalıdır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.