son haberler

Kırsal Kalkınma Müdürlüğü Kuruluyor

Yayınlanma Tarihi: 2 Eylül 2015 okunma

Kırsal Kalkınma Müdürlüğü Kuruluyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kırsal olarak tabir edilen mahallelere daha iyi hizmet götürebilmek adına Kırsal Kalkınma Müdürlüğü’nün kurulacağını açıkladı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşen Eylül ayı olağan Meclis Toplantısında 10 gündem maddesi görüşüldü. 10 maddelik gündemde imarla ilgili olan 2 madde imar komisyonuna havale edilirken diğer maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Meclis, Kredilerle İlgili Bilgilendirildi
Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediyenin kullandığı kredilerle ilgili meclisi bilgilendirdi. Çamyar yaptığı açıklamada; “5 Temmuz 2014 tarihinde 5 milyon TL’lik bir kredi talebinde bulunduk. Bu 5 milyonluk kredinin 2 milyonunu kullandık. 2 Ekim 2014 tarihinde 17 personelimizin emekliye ayrılmasında kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi ile ilgili bir yetki talebinde bulunduk. Bu aldığımız yetki talebini kullandık. Bayramca Mahallesi’nde kullanmak üzere 750 bin TL’lik bir talepte bulunacaktık ancak bunu kendi kaynağımızdan ödeyeceğimiz için geri çekmiştik. Bunun dışında yol yapımı veya diğer hizmetlerle ilgili kredi kullanmadık. Ünye Belediyesi’nin mali durumuna baktığımızda şuanda piyasaya borcu olmayan, mali yapısı gayet güçlü bir şekilde olan bir durumdadır” dedi.

Doğalgaz ve Sıcak Asfalt Çalışmaları…
Ünye’de devam eden çalışmaları da değerlendiren Başkan Çamyar, doğalgaz ve sıcak asfalt çalışmalarıyla ilgili, “Niksar Caddesi’ndeki doğalgaz çalışmaları birkaç gün içerisinde tamamlanacak. Ardından da Ordu Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt çalışmasına başlayacak. Saray Caddesi’nde ise 10-15 günlük iş var. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra Saray Caddesi’nde de sıcak asfalt çalışmaları yapılacak” dedi.

Askıda Ekmek…
Ünye Belediyesi olarak Ünye’de askıda ekmek programına başlayacaklarını belirten Başkan Çamyar, “Bunun alt yapısını ve veri tabanını hazırladık ve kent bilgi sistemini bitirdik. Kent bilgi sistemini Eylül ayı itibariyle tüm Ünyelilerin kullanımına açacağız” açıklamasında bulundu.

Türk Kızılayı Gençlik Merkezi İçin Başkan Çamyar’a Onayeylul_ayi_belediye_meclis_toplantisi (2)
Gündemde görüşülen maddelerde Çınarsuyu Mesire alanının Türk Kızılayı tarafından gençlik kampı yapılmasına ilişkin projesi çerçevesinde, Ünye Belediyesi ve Türk Kızılayı ile protokol yapılması ve işlemlerin yürütülmesi konusunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a yetki verilmesi talebi görüşülerek kabul edildi. Konuyla ilgili basına bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Eren; “Büyükşehir yasası gereği belediyemize devrolan Çınarsuyu C Tipi Mesire alanında Kızılay Gençlik Merkezi’nin hayata geçirilmesi ile alakalı, Genel Başkan Ünye ziyaretinin ardından Türk Kızılayı Emlak Daire Başkanlığı’na ilk yönetim kurulu toplantısına konunun getirilmesi ve yatırım yapılabilirliği anlamında planlama yapılması emrini vermiş. Bu alanla ilgili Türk Kızılayı’nın bizden istediği bu alanın tahsisinin yapılmasıdır. Bununla ilgili Türk Kızılayı belediyemizden talepte bulundu, talebe cevap verebilmek açısından, Ünye Belediye Başkanımıza yetki vermemiz gerekiyordu” dedi.

Ünye Belediye Meclis Toplantısında görüşülen bir diğer gündem maddesinde ise görev süresi dolan ve bir yıllığına yapacak olan Gayrimenkul Fiyat Değerleme Komisyonu Üyesi belirleme talebi görüşülerek bu madde ertelendi.

Kırsal Kalkınma Müdürlüğü Kuruluyor
Ünye Belediyesi’nin 85 mahalleye hizmet götürdüğünü hatırlatan Başkan Çamyar, hizmetlerin eksiksiz ulaşması için Kırsal Kalkınma Müdürlüğü kurulmasını planladıklarını belirterek; “Fen İşleri Müdürümüzü buradan örneğin Pelitliyatak’ın veya Erenyurt’un bir mahallesine gönderdiğimizde, bu müdürümüzün bir günü ölüyor. Bu yüzden kırsal alan olarak tabir ettiğimiz yukarı alanlarda hem yol, hem karla mücadele, hem de temizlik işleri ile ilgili Kırsal Kalkınma Müdürlüğü’nün kurulması zarureti hasıl” dedi.

Konuşmaların ardından sonlandırılan meclisin bir sonraki toplantısının da 6 Ekim 2015 Salı Günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.