son haberler

Kırtasiyelere ÖSYM Vurgunu

Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2017 okunma

Kırtasiyelere ÖSYM Vurgunu
Eğitim
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

ÖSYM’nin değişen sınav sistemi hem öğrencilerin hem de kırtasiyecilerin kafasını karıştırdı.

Daha önce iki aşama olarak yapılan sınav sistemi nedeniyle öğrencileri sınava hazırlayan kitaplar da bu müfredata göre basılmış ve satışa sunulmuştu. Sistem değişikliğinin geç yapılması ise öğrencileri ve kırtasiyecileri zor durumda bıraktı. Okulların açılmasının ardından sene sonunda yapılacak sınava girecek öğrenciler kitap teminine başlarken kırtasiyelere geldiklerinde karşılarına eski sistem kitapları çıkıyor. Bu durum kırtasiyecilerin de kafasını karıştırırken bazı yayınevleri kırtasiyelerle iletişime geçerek kitapların geri gönderilmesini istiyor. Bazı yayınevleri ise eski sisteme göre hazırlanan kitapların yeni sistemde de geçerli olduğunu savunuyor.

Ünye’de çeyrek asırdan fazla hizmet veren Güven Kırtasiye işletmecisi Adem Argan yaşanan bu durumu değerlendirdi. Argan, “sınav mevzuatı değişti ve LGS ile YGS olan sınav bu yıl birlikte yapılacak. Ancak elimizdeki kitaplar eski sisteme göre basılmıştı. Üzerlerinde LGS ve YGS yazması öğrencilerin de bizim de kafamızı karıştırıyor. Çünkü öğrenciler bu kitapları almak istemiyor. Kitapların iadesi söz konusu. Yeni müfredata göre basılan kitaplar gelecek. Bazı yayınevleri kitapların değişimiyle ilgili bize mail attı. Ama bazıları kitapların değişmesine gerek yok diyor. Yaklaşık 10 gün içinde yeni kitapların ulaşmasını bekliyoruz. Bu belirsizliğin kısa zamanda giderilmesini bekliyoruz” dedi.

Sistem Değişikliği Geç Yapıldı

Kırtasiyeci Argan ayrıca bu karışıklığın sistem değişikliğinin geç yapılmasından kaynaklandığını ifade ederek, “eğer sınavla ilgili değişiklik okulların kapalı olduğu dönemde yapılsaydı yeni eğitim öğretim yılına kadar sorun çözülürdü. Okullar açıldıktan sonra elimize kitaplar ulaştı ve sistemin değiştiğini öğrendik. Dolayısıyla sınav kaygısı ve stresi yaşayan öğrenciler şimdi kitap stresi yaşıyor” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.