son haberler

Kız Meslek, Kan Bağışına Hazır

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2016 okunma

Kız Meslek, Kan Bağışına Hazır
Gündem
0

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı tarafından ortaklaşa yürütülen, Türkiye’deki 81 ilde 500 pilot okulda uygulanan “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” Projesi kapsamında Ünye Arif Nihat Asya Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi 9 ve 12. sınıflara bilgi verildi.

Kız Meslek, Kan Bağışına Hazır 2Proje kapsamında gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda öğrencilere farkındalık oluşturarak bu farkındalığın ülke genelinde artırılması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı tarafından ortaklaşa yürütülen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” projesi kapsamında eğitim çalışmaları sürüyor. Ordu Kan Bağış Merkezi Uzmanı Bünyamin Uzunlar, lisenin toplantı salonunda öğrencilere projeye ilişkin bilgi verdi.

Ünye’de daha önce yaptığı kan bağışı çalışmalarıyla lisenin kan bağışına önemli katkıları olduğunu vurgulayan Uzunlar, lisenin hazırladığı projelerle hem Ordu, hem de ülke genelinde ses getiren çalışmalara imza attığını söyledi.

Uzunlar, projenin ilk etabında ülke genelinde 500 pilot okuldan 10. ve 11. sınıflardan en fazla bağışın 278 üniteyle Ünye Arif Nihat Asya Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi’nden alındığını hatırlatarak, “Türkiye’nin 81 ilinde 500 pilot okul üzerinde uygulanan proje kapsamında öğrencilerimize bilgilendirmeler yapıyoruz. Proje kapsamında pilot olarak seçilen 500 okul içerisinde ilk dönem alınan en yüksek kan bağışı bizim okulumuzda. Bu dönemki çalışmamızda bağış sayısını biraz daha yukarılara taşıyarak yine çok başarılı bir şekilde projenin kapanışını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.Kız Meslek, Kan Bağışına Hazır 3

Proje kapsamında 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü okulda kan bağışı belirtildi.

“Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” Projesi Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen proje; Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Başta ilköğretim ve orta öğretim kurumları öğrencileri, ebeveynler, okul idareleri ve öğretmenlerin, gönüllü-sürekli kan bağışı konusunda bilgilendirilmelerinin amaçlandığı projede, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ının konu ile kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Çok sayıda eğitim ve görünürlük materyalinin de geliştirildiği ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi’ kapsamında, yerel ve ulusal bazda düzenlenen farkındalık kampanyaları ile birlikte sadece seçilen pilot okullardaki öğrenciler ve ailelerinin değil, tüm toplumun kan bağışı konusundaki farkındalığının artırılması planlanıyor. Bu çerçevede 81 ilden seçilen 500 pilot okulda kampanya uygulamaları yapılmaya başladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.